LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Nina om relationen med Josefina efter intrigerna

26 apr, 2020 
Nina-Josefina
Nina Ekstrand röstades ut i kvällens Robinson-öråd efter att svikits av sina vänner.
Nu öppnar hon upp om intrigerna med tidigare vännen Josefina Liljedahl och berättar om hur deras relation ser ut idag, månader efter inspelningen.
– Jag klarade inte det för hon nästan kvävde en, säger Nina till Hänt.
Annons
Tittarna chockas av kvällens avsnitt av RobinsonBrand logo
Tittarna chockas av kvällens avsnitt av Robinson

Det har varit en tuff vecka för Nina Ekstrand i TV4:s Robinson. Efter att ha förlorat den första tävlingen sedan sammanslagningen tillgavs Nina titeln som kastlös vilket inneburit en hel del tunga följder för henne. Tidigare i veckan grävdes Nina ner i sanden för att sedan tvingas spendera hela natten långt ifrån lägret. Om hon klarade uppdraget skulle hon återigen få tävla i den kommande tävlingen, vilket hon fick.

Men även om Nina klarade natten som nergrävd galant, menar hon nu att uppgiften han ha varit anledningen till att hon röstades ur programmet under kvällens öråd.

– Vi hade precis kommit till sammanslagning och det som händer mig är att jag blir ganska hårt bestraffad. Jag blir utanför gruppen och gemenskapen, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Där missade jag jättemycket på grund av att jag satt nergrävd.  Jag tycker att det var för hårt. Sätt mig vid en stolpe intill lägret åtminstone.

Annons

Oväntade känslorna efter utröstningen

Nina förklarar att det var otur att nedgrävningen hamnade just i samband med sammanslagningen eftersom detta gav henne mindre tid att komma med i de nya pakterna. När det till sist blev Nina som fick flest röster kände hon dock en lättnad, detta för att hon såg en möjlighet att börja om på nytt hos den nya gruppen i sidoprogrammet Gränslandet.

Nina som till en början av säsongens gång var nära vän med deltagaren Josefina Liljedahl, känner sig säker på att Josefina la sin röst på henne.

– Jag är övertygad, säger Nina.

Stora sprickan med Josefina: ”Kvävde en”

Nina och Josefina var ett radarpar i lag syd under de första veckorna. Men plötsligen bröts den starka vänskapen tvärt. Detta menar Nina berodde på deras olika syn på att behålla den tidigare deltagaren Raymond Ahlgren och att Josefina inför detta val ljög för sin vän. Därefter fortsatte intrigerna mellan de två vännerna, så pass att Nina valde att ta avstånd från Josefina.

Annons

– Vi fick ju en väldigt bra kontakt men hon pratade för mycket stunt hela tiden. Ärligt, när jag satt nergrävd och hon erbjöd sig att komma och sitta hos mig, jag klarade inte det för hon nästan kvävde en med allt skitprat.

Den förändrade relationen gjorde Nina besviken.

– För mig var det väldigt ledsamt för jag hade förhoppningar om att vi skulle gå vidare långt och det hade vi kunnat gjort om vi var enade.

Nina och Josefinas relation idag

Månader efter programinspelningarna har Nina och Josefina fortfarande inte träffats, men de håller kontakten via telefon och sociala medier.

– Vi har kontakt idag men vi har dock inte träffats. Men jag skulle verkligen se fram emot att göra det, säger Nina.

Hon menar däremot att det finns en del saker som de skulle behöva reda ut. Bland annat har de inte pratat om ifall Josefina var en av de deltagare som faktiskt gjorde allt i sin makt för att rösta ut Nina från tävlingen.

– Det är fortfarande lite halvspänt.

FOTO: TV4

Annons