Robinson-Mattias Pettersson visar utseendeförvandlingen

Robinson-Mattias Pettersson.

Drygt två månader efter Robinson-finalen – nu visar Mattias Pettersson upp utseendeförvandlingen.
”Jag har många tjejer efter mig, men...”

Motala-killen Mattias Pettersson, 51, rörde upp känslorna hos tv-tittarna i våras. Han röstades ut ur Robinson, tog sig tillbaka via Gränslandet, men röstades ut igen och slutade femma.

Mattias Pettersson med sina två söner

Mattias Pettersson med sina två söner. Foto: Privat.

Efter Robinson-äventyret upplever Mattias att han har medvind i seglen just nu. Drygt två år efter skilsmässan från sin ex-hustru är han tillbaka i matchen. Tiden efter skilsmässan var mycket smärtsam, berättar han för Hänt.

– Jag flyttade från Borås, jag drog från stan. Jag sa upp mig från jobbet, jag släppte allt och jag sket i allt. Även håret. Till slut sa mina barn: ”Farsan, nu får du fan klippa dig!” Det var ett par dagar innan jag åkte till Robinson, så jag åkte hem till en kompis som har en fru som är frisör och sa: ”Klipp mig!”, berättar Mattias som trivs med sitt sin nya, ungdomliga frilla.

Mattias om kärlekslivet efter Robinson

Den nya frisyren går av allt att döma hem hos det motsatta könet:

– Jag har många tjejer efter mig. Just nu är jag i Båstad. Det sitter tjejgäng lite varstans som ropar: ”Åh, Robinson-Mattias!” Igår hamnade jag på en lyxyacht där det var disko och party. Det var bra drag, mycket folk. Det var väl en och annan tjej där också, men jag vill fan inte binda upp mig. Samtidigt vill man ju ändå träffa någon tjej lite då och då om du förstår vad jag menar…

Robinson-Mattias i sin gamla och nya frisyr.

Mattias hade ett rejält hårsvall, men klippte sig precis innan Robinson. Foto: Privat & TV4.

Efter en stunds tveksamhet berättar Mattias att situationen är mycket komplicerad just nu:

– Visst är det någonting på gång. Men, fan alltså. Jag vet inte… Jag kan inte prata om just det här, känner jag.

Har du träffat en tjej som vill mer än du?

– Ja, det kan man väl säga. Absolut! Men som sagt, jag vill inte binda mig! Jag trivs jättebra som singel. Ska jag stadga mig och flytta ihop med någon så ska det kännas jäkligt bra, annars får det vara. Jag har haft förhållanden i 30 år. Jag vill vara fri! Mitt nya liv börjar nu.

FRÅN FÖRSTASIDAN