LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Robinson-Mattias Pettersson om relationen med TV4-profilen

21 jun, 2020 
AvOla Lagerström
Mattias Pettersson och Petra Nordlund
Hur lever Mattias efter Robinson? Här berättar han om allt du undrar över!
✔︎ Hemliga relationen med TV4-profilen: ”Men nu...”
✔︎ Uppslitande skilsmässan – dumpades efter 26 år: ”Totalt jävla nedfrusen”.
✔︎ Sexinviterna efter tv-succén: ”Riktigt jävla sjuk”.
Annons

Han delade Robinson-tittarna i två läger – de som älskade honom eller de som avskydde honom. Nu tar Mattias Petterson, 51, bladet från munnen och pratar öppenhjärtigt om sitt liv.

Mattias Pettersson i Robinson 2020
Mattias Pettersson på pressbilden för Robinson 2020.

Vilka spår har Robinson satt i din tillvaro?

– Jag har fått en helt annan syn på det här med kost. Nu köper jag ingen färdigmat, jag lagar mat. Sedan det här med mina barn… Jag har alltid brytt mig om dem, men nu gör jag det ännu mer. Jag inser och förstår hur jävla mycket de betyder för mig!

Minns du tv-äventyret med glädje eller fasa?

– Alltså, Robinson är som att göra lumpen. Man tyckte att det var skittrist när man var där, men så här i efterhand ser man bara de roliga sakerna. Nu kan jag skratta åt hur jävla mycket jag led. Det var obeskrivligt! Ta det här med sömnen… Jag är vid att breda ut mig i sängen. Här låg man som sill i en sillburk. Det andra var käket. Jag var konstant hungrig. Om du frågar mina kompisar här hemma så skulle de beskriva mig som en spjuver som garvar och skrattar åt allting, men på Robinson-ön hade jag inte kraft att var social. Jag drog mig undan. Många beskrev mig som en surgubbe.

Annons

Hör det av sig många puckon?

– Ja, tyvärr. Jag har dragit på mig en hel del knäppisar. Både killar och tjejer. Många tjejer hör av sig sent på kvällarna. Det här är tjejer som är sugna på en om man säger så… Majoriteten är i 40-årsåldern, men det finns även yngre tjejer. Då menar jag riktigt unga tjejer.

Får du mordhot?

– Nej, jag har inte fått ett enda. Däremot finns det en kille som heter Örjan. Han är riktigt jävla sjuk. Han skriver sjuka saker, typ: ”Jag vill komma förbi och suga av dig”. Örjan är ett kapitel för sig.

Mattias Pettersson med sina två söner
Mattias Pettersson med sina två söner.

Mattias Pettersson om skilsmässan: ”Jävligt hårt”

För ett par år sedan gick du igenom en skilsmässa. Ni hade varit ihop i 26 år, du och din ex-fru. Hur tog du uppbrottet?

– Jävligt hårt. Jag sa upp mig från jobbet och flyttade ut till sommarstugan. För mig var det nödvändigt, jag behövde landa. Det fanns liksom inget annat. Och jävlar vilken hård start jag fick. När jag kom fram till stugan så var det snöstorm. Bilen fastnade i en snödriva. Jag hade alla mina kläder i bilen och jag fick gå i lågskor fram till huset. När jag kom in i huset var det sju grader kallt. Jag var totalt jävla nerfrusen. Jag kände inte ansiktet, jag kände inte händerna. Jag hade inte en pryl i kylskåpet. När jag öppnade dörren till badrummet möttes jag av ett fem centimeter tjock islager på golvet. Det hade varit vattenläckage. Allt var så sjukt. Jag satte mig ner på en stol, garvade och tänkte: ”Nu har jag kommit så långt ner man kan komma, nu kan det bara vända uppåt”.

Annons

Vad har varit svårast med att gå från gift till singel?

– Jag var jävligt rädd för ensamheten. Jag hade aldrig varit ensam. Innan jag blev ihop med min ex-fru så var jag ihop med en annan tjej i fyra år. Jag har alltid haft förhållande och kommit hem till någon som väntat på mig. När jag skilde mig och kom ut till stugan så kände jag bara: ”Fy fan, jag är så jävla ensam!” Det var helt sjukt. Jag var helt knäckt. Jag är rädd för ensamheten. Den skrämmer mig.

Varför havererade ditt äktenskap?

– Så här var det. Det ligger på mig. Att hon orkade stå ut så länge… Det ska hon ha en stor eloge för. Hon kämpade. Jag kände också att hon inte riktigt längre älskade mig. Det gjorde att jag var på henne hela tiden och sa hur jävla mycket jag älskade henne. Jag sa det i ord men jag visade det inte i övrigt. Jag var frustrerad och ägnade min tid åt olika sporter. Jag körde mitt race. Det kostade, liksom…

Annons

Utesluter du en återförening med din ex-hustru?

– Vi har en jättebra relation idag. Hon har träffat en ny kille. Jag har också gått vidare. Mina känslor för henne har lagt sig. Nu är hon mamma till mina barn, that’s it. Det kommer inte att bli vi.

Pernilla Wahlgren och Petra Nordlund
Pernilla Wahlgren och Petra Nordlund – två tjejer i Mattias smak.

Oväntade inviten från Petra Nordlund: ”Varför?”

Vilken känd flamma är du hemligt förtjust i?

– När jag var ung var jag förtjust i Pernilla Wahlgren. Men nu… Jag vete fan. Jag gillar Petra Nordlund, hon på TV4. Efter Robinson skickade hon faktiskt en vänförfrågan. Jävlar vad paff jag blev! Jag tänkte: ”Varför vill hon vara vän med mig?” Men jag gick in och tittade en snabbis och såg att hon har man och barn, så det är bara att glömma…

Vilket är ditt bästa tips till den som vill gå från ”sunk” till ”hunk”?

Annons

– Börja med promenader. Tänk på maten, tänk på vad du stoppar i dig. Minska ner på godis, chips och Coca-Cola. Minska det onyttiga. Gå gärna längre promenader. Övergå sedan till att springa lite. Lägg in lagom med gympass. Det får inte bli för mycket, då håller det bara en månad. Sedan tröttnar man. Så smyg igång det. Gör det långsiktigt, gör det med måtta och ha roligt.

Blir det mer dokusåpa framöver eller är det ett avslutat kapitel?

– Jag har faktiskt fått blodad tand, jag gillar det här. Jag kan lätt tänka mig att vara med igen!

◼️ ◼️ ◼️

Vem är Mattias Pettersson?

Ålder: 51.

Stjärntecken: Fisk.

Bor: Motala sen två år tillbaka, dessförinnan Borås i 24 år.

Civilstatus: Singel.

God egenskap: Stort hjärta.

Dålig egenskap: När jag känner mig missförstådd så kan jag bli frustrerad.

Käraste ägodel: Min stuga.

Framtidsplaner: Föreläsa i skolor om mobbning. När jag var liten var jag jävligt taskig vilket jag mår jävligt dåligt över idag. Sedan börjar det väl bli dags att skaffa tjej!

 

FOTO: TV4, TT

Annons