ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Robinson-Mattias öppnar upp hjärtproblemen – dramatiska operationen: ”Läkaren skrek”

08 jun, 2022 
Mattias pettersson
Robinson-Mattias Petterson har fått problem med hjärtat.
I en intervju med Hänt berättar han nu om sitt mående och den misslyckade operationen han nyligen genomgått.
– Det vart kalabalik där inne, kaos, säger Mattias.
Annons
Mattias om flickvännens oro inför Robinson: "Hon vet hur jag kan bli..."Brand logo
Mattias om flickvännens oro inför Robinson: "Hon vet hur jag kan bli..."

Mattias Pettersson, 53, har blivit ett välkänt ansikte för det svenska folket genom sin medverkan i Robinson. I våras fick vi se honom för andra gången i programmet men tyvärr blev det ingen vinst denna vända heller.

Däremot har Mattias visat oss alla att han är en riktig kämpe när det gäller tävlingar. Att hålla sig aktiv är en viktig del av Mattias liv men en tidigare okänd hälsokamp har nu gjort att Mattias liv förändrats radikalt. När Hänt når Mattias berättar han att han mående inte är toppen.

– Det är inte superbra faktiskt. Jag har förmaksflimmer och mitt hjärta slår väldigt ojämnt. Det är i perioder och när det slår ojämnt så blir man väldigt trött och orkeslös. Går jag i trappor så blir jag helt slut, säger Mattias och fortsätter:

Annons

– Det kom faktiskt efter coronan, jag hade corona i april förra året. Jag hade över 40 graders feber i tre veckor. Jag var riktigt dålig, jag kunde inte titta för jag hade sådan huvudvärk. Jag hade det jäkligt illa och sen efter det fick jag problem med hjärtat.

Misslyckade operationen efter hjärtproblemen

För tre veckor sedan genomgick Mattias en operation för att få bukt med besvären, dessvärre menar Mattias att denna inte gjort någon skillnad. Dessutom kom operationen att bli en traumatisk upplevelse för Mattias som under ingreppet inte var helt sövd.

– När jag låg där och de höll på, de tar ett par timmar. Då helt plötsligt började jag tappa trycket. Jag kände att jag började svimma av, försvinna. Så läkaren började skrika rör på fötterna. Vad händer, vad händer? Jag tappar trycket svarade jag. Det vart kalabalik där inne, kaos, säger Mattias och fortsätter:

– Det kom någon som gjorde ultraljud för hjärtat och jag tror att han kollade om jag hade fått en propp. För det kan hända saker när man gör det där.

Som tur var kunde läkarna snabbt agera och åtgärda Mattias mående.

– Det var obehagligt där och då. Läkaren skrek ge honom det, ge honom det. Så sköt de in något i armen. Jag vet inte vad de gav mig men jag vet att folk började springa runt och då tänkte jag såklart vad är det som händer. Men jag kom tillbaka fort så fort jag fick in det där. Men jag ville inte fråga mer om det sen när vi var klara, säger Mattias.

Annons

Medicinering livet ut efter misslyckade ingreppet

Robinson-profilen är säker på att operationen inte gav resultat då han än idag känner av hjärtproblemet. Redan innan ingreppet hade Mattias fått veta att det inte fanns någon garanti för att problemen skulle försvinna men han ville ändå ge sig på en operation för att testa.

– Jag gjorde operationen för att jag inte vill ta tabletter livet ut. Men tyvärr så misslyckades det ju. Man får göra om det, men det tog så jävla hårt på mig. Jag tyckte det var väldigt jobbigt så jag tror att jag ska testa tabletterna ändå, säger Mattias.

Även om Mattias inte anser sig vara ett fan av läkemedel ser han det nu som första utvägen att komma tillbaka till sitt vanliga liv. Tennisträningen och padeln är nämligen något han saknar rejält.

– Ibland orkar jag inte ens gå promenader. Jag är trött som fan emellanåt.

FOTO: TT/TV4

Annons