Robinson-Mattias avslöjar sanningen om mutanklagelserna

Mattias Kristove Robinson

Mattias Pettersson fick tidigare i veckan veta att det spridits information om att han ska ha mutat Kristove Rueda för att ta sig till finalen av Robinson 2020.
Nu avslöjar han hemliga snacket om deltagarnas deal gällande vinstpengarna.
För Hänt berättar även Kristove om sin syn på händelsen.

TV4:s Robinson handlar inte bara om att vinna tävlingar utan även att klara det sociala spelet. Mellan deltagarna har det under säsongens gång uppstått flertal pakter. Men även i pakterna kan det plötsligt bli stora sprickor.

Deltagarna Mattias Pettersson och Kristoffer Rueda syntes till en början av tiden efter sammanslagningen gå bra ihop. Men plötsligt röstades Mattias ut och hamnade i Gränslandet.

Anklagades för att mutat deltagare

I sidoprogrammet fick tittarna höra att Mattias fått veta av Josefina Liljedahl, att han ska ha mutat Kristove för att ta sig till finalen av tävlingen. Detta var anklagelser som Mattias inte kände sig bekväm med.

– Det där störde mig så in i helvete. Jag fick reda på det där av Josefina på natten när vi åkte ut. Han hade sagt det till allihopa att jag skulle erbjuda honom 30 000 kr om han tog mig till final. Kristove var någon form av gud där eftersom han fick övertaget. Alla var rädda för att säga något om honom för då skulle man bli utröstad. Han fick ett sånt jäkla grepp, säger Mattias till Hänt.

Orden som Josefina delade med sig chockade honom rejält.

– Va sa han så? Säg exakt hur han sa. Det är inte möjligt. Vilken jävla orm, det var min tanke, säger Mattias.

”Där går gränsen för mig”

Han förklarar att han inte sov på hela natten efter att fått höra anklagelserna. Detta ledde även till att han gjorde allt han kunde för att ta sig in i Robinson igen.

– Jag tänkte bara att rättvisa, rättvisa, rättvisa, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att man får ljuga, man får pakta, man får ljuga om pakter men du ljuger fan inte och säger att någon har sagt något som den inte har sagt. Där går gränsen för mig.

Sanningen om pengar-dealen

Det visar sig dock att Mattias och Kristove hade haft ett snack om pengar, men att konversationen enligt Mattias inte gått så som Kristove påstått. Det var redan vid sammanslagningen som Mattias la märke till att Kristove hade en stor roll i gruppen.

– Jag sa till honom “ska vi göra en deal Kristove?”. “Hur menar du då” svarade han. Då förklarade jag det på spädbarnsnivå. Vi gör som i pokervärlden, jag har spelat mycket poker och där gör man dealer med varandra. Så om jag vinner får du 10 000 kronor av mig exempelvis men om du vinner så får jag 10 000 av dig. Och då sa han att det lät intressant men så tog han återigen upp men hur menar du?, säger Mattias och fortsätter:

– Så jag förklarade återigen. Det gick liksom inte att misstolka. Han var med 100% på det, att det är en deal som man gör bara för att vi inte ska rösta ut varandra. Han tyckte att det lät intressant men sa att han skulle återkomma när han hade funderat. Han återkom aldrig och jag tog inte upp det för jag tänkte att han ville väl inte då. Men så kom han med det här fula, där han hade gjort om det helt och hållet.

Mattias menar att Kristove enbart kan ha förvrängt historien medvetet för att sabotera eftersom han visste att Kristove förstod hans deal.

– Det var inget missförstånd. Det är helt jävla omöjligt. Han ville ha ut mig till varje pris.

Kristoves syn på hemliga samtalet

När Hänt når Kristove förklarar han sin syn på historien och menar att det förmodligen berodde på missförstånd.

– Han bara började prata med mig om att man kan hjälpa varandra fram och att man då kan dela på lite pengar. Men där kan jag säga att jag blev väldigt ointresserad av vad han sa. Så där stängde jag av ganska mycket och lyssnade inte på vad han sa. Jag kände att för mig handlar det inte om att man ska göra på så sätt, säger Kristove och fortsätter:

– Jag tror säkert att det var ett missförstånd eftersom Mattias pratade om det här med poker och att man gör sådana saker inom poker. Att man kan satsa på en vinnare och så. Jag själv är inte inne alls i den branschen så jag är fullt nollad inom det.

”Jag sa det till någon eller några”

Kristove vet inte riktigt hur det kommer sig att han och Mattias hade så olika syn på samtalet men förklarar att det kan ha berott på att han stängde av och inte var intresserad av några pengar. Han minns inte riktigt hur samtalsämnet kom upp bland de andra deltagarna i gruppen men sticker inte under stolen med att han faktiskt berättade om samtalet.

– Jag sa det till någon eller några. För av någon anledning kom det fram och jag kommer inte ihåg när. Vi är ganska långt in i tävlingen och jag vet att jag började bli ganska trött.

FOTO: TV4