LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Kristoves oväntade ord om fusket under tävlingen

23 maj, 2020 
Kristove Reuda
Kristove Rueda tog sig till finalveckan i Robinson men tvingades lämna efter tisdagens tävling.
Men vad tyckte han själv egentligen om Christoffer Willéns samarbete med Michael Björklund som ledde till att han fick lämna programmet? Och vad sa egentligen Anders Öfvergård till Kristove som sedan klippes bort?
Annons
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick seBrand logo
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick se

Det är finalvecka i Robinson 2020 och under veckans gång har flera deltagare tvingats lämna programmet efter att slagits ut i olika grenar. I tisdagens avsnitt var det dags för deltagarna att göra upp i en tävling där det krävdes mattekunskaper och konsten att lägga pussel. I tävlingen gällde det nämligen att addera flera siffror för att få en kod som öppnade en kista. Därefter skulle ett pussel läggas.

Tävlingen var något som Michael Björklund, 44, kände sig oroad för. Detta beroende på att matten inte är hans starkaste sida. Som tur var beslutade sig Christoffer Willén, 28, att hjälpa sin motståndare genom att viska den rätta koden i Michaels öra. Detta ledde till att både Michael och Christoffer snabbt klarade av tävlingen och tog sig vidare i finalveckan.

Ilskan efter tilltaget i Robinson

Någon som inte tyckte det var rättvist var Mattias Pettersson, 50. Han menade att Christoffers tilltag var fusk och att situationen inte blev rätt.

Annons

– Vad är det för jävla fusk, liksom? Jag höll ju på att tappa det fullständigt alltså. Jag hatar fusk, det är det värsta jag vet. Det absolut värsta jag vet, sa Mattias Pettersson i programmet.

Även Michael själv erkände att det var just tack vare Christoffers ord som han tog sig vidare, men menade att Christoffer hade räknat högt och att han genom det hört koden.

Kristoves oväntade ord om händelsen

Men oavsett hur arg Mattias blev under tävlingens gång så knep han till slut den sista platsen för att fortsätta kampen om vinsten. Detta innebar att Kristove Rueda, 46, och Julia Franzén, 29, tvingades lämna programmet. Men hur var egentligen Kristoves reaktion på Christoffer och Michaels samarbete som faktiskt ledde till att han tvingades lämna tävlingen?

– Jag tyckte att det var en så fin gest av Christoffer. Så vacker gest! Vi pratade en del om det senare och vi kom varandra väldigt nära så jag sa det även till honom att jag tyckte det var fint att han gjorde så för Mickes skull. Jag tyckte att det var så rätt, säger Kristove.

Annons

Även Kristove hade kommit nära Christoffer under säsongens gång men han menar att det fanns en viss anledning till varför Christoffer inte sa koden till honom.

– Jag vet inte hur han resonerade men egentligen så skulle jag ha klarat den där tävlingen galant så han trodde nog inte att han skulle behöva säga svaret till mig utan det där var egentligen min sorts tävling.

Anders Öfvergårds uppmaning till Kristove

Istället tappade Kristove fokus och åkte då ut. Men detta var inget som han kände sig deppig för – istället tvärtom.

– Det kändes som att jag var så färdig med det. Jag hade varit där så länge och det var en så skön känsla att veta att nu ska jag få sova i en bäddad säng och äta ett mål mat, säger han och fortsätter:

– Det var så pass att Anders fick säga till typ något som ”du får inte se så glad ut Kristove, du har faktiskt åkt ut”. Jag vet inte om jag såg lite allvarlig ut där sen en stund men det var bara ren glädje och kändes verkligen skönt.

FOTO: TV4

Annons