RobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinson
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Konflikten i Robinson som tittarna inte får se – Charlies beteende upprör

24 okt, 2023 
Ylwa och Charlie
Charlie Wiberg har en något annorlunda spelstil i Robinson då han helst inte vill komma lagkamraterna nära.
Nu berättar Ylwa Lidén om hur hon upplevde stämningen mellan laget och Charlie – samt vad tittarna inte fått se.
– Sa man godmorgon till honom så sa han "jag pratar inte med sådana människor jag inte känner", säger Ylwa till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

30 sekunder under press med Ken GacamuganiBrand logo
30 sekunder under press med Ken Gacamugani

I Robinson gäller det både att vara duktig i tävlingarna men även att lyckas med det sociala spelet. För vissa är båda delar givna medan andra får kämpa allt hårdare med att bli en del av gruppen.

Charlie Wiberg, 33, har däremot gjort det tydligt för tittarna och sina lagkamrater att han inte är intresserad av att komma sina lagkamrater nära. För honom är det alldeles för mycket gullande mellan lagkamraterna.

Ylwa Lidén om kampen med Charlie i lägret – vägrade prata med lagkamraterna

Nu berättar Charlies lagkamrat Ylwa Lidén, 67, om hur hon minns tiden med uppdelningen mellan Charlie och resterande medlemmar av laget.

– Charlie är som han är, honom fick man bara andas igenom. Han hade sina gliringar men han var jävligt stark så det var bra att ha kvar honom, säger Ylwa och fortsätter:

Annons

– Han ville verkligen inte, han sa det att "jag umgås inte med människor jag inte känner". Sa man godmorgon till honom så sa han "jag pratar inte med sånna människor jag inte känner".

Hur var det att ha en sådan person i laget?

– Jag är 66 år och jobbar med ungdomar, jag är jävligt duktig på att stänga av. Så får man andas och så får jag tänka precis vad jag vill. Ibland sa man "men skärp dig". Det kom en tävling där jag klappade om honom, för det gick inte bra för Charlie, han tabbade sig så min tanke var "kom igen det är lugnt". Då bara kastade han bort armen och sa "rör mig inte". Han var så egen. Han och Peder kom jättebra överens men de var stöpta i samma form.

Bråken i lägret som tittarna inte fick se: ”Han var inte mysig”

Ylwa tycker att man som tittare har fått en rätt bra bild av hur konflikten mellan Charlie och gruppen har sett ut men det fanns även mer som hände som inte visas.

Annons

– Det är klart att det blev diskussioner, mer än vad man ser i programmet. Men vi andra som tyckte likadant vi pratade mycket om det och kände att han kan ju inte vara sådär i verkligheten hemma. Man kan inte vara var så kall, han var kall. Men det fanns stunder där man tänkte att nu mjuknar han, när vi lagade mat så kunde han prata lite om hur han har det hemma och man bara wow. Men nästa sekund var han stenhård igen, han var inte mysigt.

Charlie Wibergs ord om situationen under Robinson-inspelningen

När Hänt når Charlie berättar han om sina tankar kring sitt agerande.

– Jag har lite svårt för Ylwa, säger Charlie.

Du ser ju inget värde i att småprata?

– Eller? Det kanske är det det jag gör? Jag kanske har en plan.

Annons

Har du någon kommentar på det?

– Nej men så här är det. Jag vet jättemycket fina saker om alla i laget, allt från barndomen till vuxen ålder. Vi har haft så vansinnigt fina konversationer på kvällarna. Mitt fundamentala problem som jag är som människa, oavsett Robinson eller inte, är att folk jag litar på, kommer jag aldrig säga "fan vad jag tycker om dig" eller kramas eller så. För min personliga sfär är så stark.

– Jag är som människa tyst och analyserar. Jag har varit så hela livet.

Tycker du att du har ändrats?

– Jag är ju lite tjurskallig, det ligger i släkten. Det klart att många är på mig med att jag ska vara gladare. Men jag går inte runt och tjurar, det enda jag klagar över är för att jag tycker det är så tråkigt och det finns ingenting att göra. Det är för att jag är en tävlingsmänniska och det var därför jag var med, jag var inte med för att skaffa vänner.

Ångrar du att du inte pratade mer med laget?

– Nej! Nej, nej, nej.

FOTO: TV4

Annons