Robinson-Kent nära döden – kämpade för sitt liv på sjukhus

Kent Larsen

För tre veckor sedan insjuknade Robinson-profilen Kent Larsen i Covid-19.
I en intervju med Aftonbladet berättar han nu om den mardrömsliknande tiden, och hur han vid en tidpunkt trodde han skulle dö.
– Jag såg gamla, döda vänner, säger han.

Tv-profilen Kent Larsen är den danska reality-stjärnan som blev känd för det svenska folket efter sitt deltagande i Expedition: Robinson 1997. Där kom han tvåa efter Martin Melin och gjorde sex år senare comeback i programmet igen, men som veteran.

Men den senaste tiden har han inte varit fullt lika pigg som många kanske minns honom. Kent har nämligen legat på sjukhus med covid-19. Det har nu gått tre veckor sedan han insjuknade i viruset och i en intervju med Aftonbladet berättar han om hur tufft det har varit.

LÄS MER: Örjan Rambergs sorg – förlorade kontakten med barnen

– Jag är fullständigt urlakad, jag orkar fortfarande ingenting. Man blev svag i psyket också, man får tänka hela tiden och jag har kvar lite yrsel, säger han innan han fortsätter:

– Man får ont överallt. Nu tog viruset inte mina lungor, det tog min mage. Man ville bara kräkas och mådde illa. Jag mådde så vansinnigt illa, man vet inte vart man ska ta vägen.

Han berättar att det hela började med att han fick en hemsk rethosta som han inte förstod vad det var, för att dagen efter ha hela halsen full av slem och blod. Han ringde då ambulansen som kom och hämtade honom, och väl på akuten testade han positivt för viruset. Han skickades då hem för att vila, men efter några dagar och en och annan vända till sjukhuset lades han till slut in - något han beskriver som sin räddning.

– Jag hade inte överlevt annars, säger han.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Trodde han skulle dö

När det var som värst på sjukhuset trodde Kent många gånger att han skulle dö, och vid ett tillfälle hjälpte sjukhuspersonalen honom att ringa till sin kärlek Karin - ett samtal som han minns väldigt väl.

– Jag kunde knappt prata men jag och min sambo diskuterade hur vi skulle göra med begravning, det gjorde vi..., säger han innan han fortsätter:

– Man mår så dåligt att man nästan längtar efter att det skulle ta slut. Jag kom till ett stadium jag egentligen inte vill prata om, därför jag har aldrig trott på det. Men jag såg gamla, döda vänner.

Men trots den svåra kampen kom han tillsist ur det, och idag fokuserar han på att återhämta sig och bli sitt gamla jag igen.

– De säger att det kan ta en månad eller två innan det är över. Jag ser fram emot att jag ska fira jul frisk, det är min förhoppning. Det var nära himlen minsann.

LÄS OCKSÅ: Martina Haag och Peter Magnussons nya intima bild – följarna häpnar

LÄS OCKSÅ: Här är artisten Loreens utseendeförändring genom åren