Robinson-Julias skönhetsingrepp gav fördel i tävlingen

Julia i Robinson 2020

Återigen har det blivit dags för den kritiserade Robinson-tävlingen där deltagarna ska hålla sig över vattenytan för att inte drunkna.
Nu avslöjar Julia Franzén sitt skönhetsingrepp som tog henne till pallplats i den brutala utmaningen.
Kritiken mot Robinson-tävlingen
Slå på ljud

I kvällens avsnitt av Robinson utsätts deltagarna för säsongens tuffaste tävling. I kampen mot tidvattnet ska deltagarna hålla sig över vattenytan för att inte drunkna samtidigt som de har ett galler över sig. Inte nog med detta är vattnet kallt vilket gör att deltagarna fryser redan från start. Allt eftersom vattnet bli högre blir kampen om luft svårare och svårare.

”Bara jag inte dör”

Under förra årets säsong slutade just denna tävling med att sjukvårdspersonal tvingades tillkallas då deltagaren Klas Beyer plötsligt föll ihop i vattnet efter att hållit andan för länge. Redan då kritiserades tävlingen som nu återigen är tillbaka. Julia Franzén som i kvällens avsnitt syns komma långt i tävligen, berättar att hennes mamma var väldigt orolig.

– Det var den enda tävligen som mamma sa att jag inte fick göra. För förra året så blev väl Klas jättedålig, han svimmade typ nästan tror jag. Men jag tänkte att det får går som det går, bara jag inte dör, säger Julia till Hänt.

Julias kritik mot produktionen

När deltagarna i årets Robinson förstår att det är just denna tävling de ska genomgå, blir många oroliga och rädda. Julia förklarar att hon hade föredragit att den togs bort men att hon var glad över den nya säkerhetsåtgärd som produktionen lagt till.

– Man kände ju att tänka om jag svimmar och fastnar. Men de hade ju en säkerhetsgrej att man skulle dra i en grej hela tiden så att dem såg att man inte var medvetslös men det är på gränsen till för hemskt, tortyr typ, säger Julia och fortsätter:

– Man känner ju att man blir snurrig. Så det är ju på gränsen till en för farlig tävling tycker jag.

Deltagarnas tuffa kamp efteråt

Efter tävlingens slut var det flera som mådde dåligt. Bland annat syns Clara Henry, helt blå kring munnen, sitta skakandes av kylan. Trots detta fick deltagarna inte hjälp att värma sig av produktionen.

– Efteråt var det jävligt hemskt faktiskt. Vi som låg kvar så länge, vi var helt genomfrusna så vi blå. Man såg död ut. När vi kom upp så var det verkligen jättekallt och inga handdukar, ingenting att värma sig med. Jag har för mig att doktorn fick komma sen till oss på ön för att vi mådde så dåligt, säger Julia.

Clara Henry

Deltagaren Clara Henry var helt blå runt munnen efter tävlingen. Foto: TV4

Julias okända knep under tävlingen

Trots att Julias mamma varnat henne för tävlingen kämpade hon in i det sista. Tillslut landade hon på en tredjeplats och för Hänt berättar hon nu att det kan ha berott på att hon hade en fördel. Julia har nämligen gjort ett skönhetsingrepp som hon menar kan varit en anledning till att hon klarade av drunknings-tävlingen så pass bra som hon gjorde.

– Det gick ju rätt bra för mig, jag vet inte om det är för att jag har en misslyckad näsoperation. Jag är van vid att inte kunna andas genom näsan. Men det gick väldigt bra för mig iallafall, säger hon och skrattar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN