Robinson: Julia Franzéns ursäkt till Kristove Fueda

Julia Franzén

En het debatt inleds då Julia Franzén avslöjar Kristove Fuedas påstående om PMS under söndagens avsnitt av Robinson.
Inte minst Clara Henry ryter ifrån och menar att Kristove uttalat sig kränkande. Men nu avslöjar Julia att saker och ting faktiskt inte var riktigt som det verkade.
– Han har verkligen inte sagt att PMS inte finns, säger Julia till Hänt.

Det är bara tio avsnitt kvar av årets Robinson innan en vinnare kommer att koras med pompa och ståt. I flera veckor har deltagarna kämpat i tuffa tävlingar samtidigt som de fått utstå de hårda omständigheter som livet på ön betyder.

Och när slutet börjar närma sig är det tydligt att hungern gör sig påmind. Småsaker blir stora irritationsmoment och flera infekterade diskussioner blossar upp. Därför är det inte så konstigt att röster höjdes då Julia Franzén, 29, under örådet avslöjade vad Kristove Rueda, 46, sagt då han försökte hjälpa henne igenom hennes PMS.

– Jag håller kanske inte med om att PMS är en påhittad känsla, Placebo, säger Julia innan Clara Henry bryter in: 

– Va, har du sagt det? Det är ett förminskande av alla kroppar med livmödrar, säger Clara. 

Stora missförståndet

Men när Hänt pratar med Julia efter bråket står det klar att det hela inte gått till riktigt som det såg ut.

Kristove hade nämligen aldrig sagt att PMS är placebo utan menade på att irritationen man känner under perioden kan förvärras om man är medveten om att man ska känna så vid ett visst datum – något som Julia råkade blanda ihop med placebo. 

Alltså, jag hade ju grov PMS den här veckan. Då hjälpte Kristove mig att jobba bort det, sånt som han jobbar med liksom. Vilket hjälpte! Sen när man bara levt på kokos så tar man inte in all information på rätt sätt kanske.. så säger han någonting om placebo och PMS, det var det ena jag hörde, säger Julia och fortsätter:

– Sen när jag sa det där på örrådet kände jag direkt bara ojojoj.. 

Bad om ursäkt

Efter örrådet gick Julia och Kristove åt sidan för att Julia skulle få be om ursäkt för missförståndet.

– Han säger ju inte att PMS inte finns. Han säger att det finns, att det existerar och är jättejobbigt, men att det kan bli ännu värre när man planerar in det i sin kalender liksom.

Trots att Kristove inte blev arg och skrek rätt ut märkte Julia snabbt att han tagit illa upp över att ha blivit uthängd framför gruppen och TV4:s alla tittare.

Vi tog ett snack efteråt där jag och Kristover och det var bog det allvarligaste snacket vi har haft. Jag tror inte att Kristove kan bli arg. Alltså, han får ju aldrig utbrott så. Men han var ju tyst och bestämd, och då vet man att det är allvar, säger Julia och skrattar.

De båda vännerna redde dock snabbt upp problemet och Julia bad “tusen gånger” om ursäkt. I en intervju med Hänt skickar hon även en vädjan till alla tittare:

– Så jag hoppas verkligen inte att han får massa har nu. För det förtjänar han verkligen inte. 

Senaste nytt