Artikeln innehåller reklamlänkar

Robinson-deltagarnas svar efter TV4-tittarnas skarpa kritik

Robinson-deltagarna om kritiken mot programmet

Robinson har fått skarp kritik från tittarna. De anser att TV4 utsätter deltagarna för alldeles för hårda prövningar. Nu svarar deltagarna själva på tittarnas oroliga ord.
Jannika om den oväntade vändningen i Robinson: ”Undrar om dom tänkte på det?”
Slå på ljud

Årets säsong av Robinson på TV4 har snart nått sitt slut. Med siktet inställt på att vinna en halv miljon kronor har deltagarna utsatts för både fysiskt och psykiskt tuffa utmaningar i flera veckor.

De deltagare som har röstats ut ur tävlingen har trots det chansen att slå sig tillbaka in igen. De hamnar vid något som kallas för utposten, men för att lyckas ta sig in i tävlingen igen måste de stå ut med ännu värre förutsättningar än tidigare. Matintaget är i princip lika med noll, och deltagarna har bland annat fått leva hopkedjade samt i en bur.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Jannika Navjord, Peter Feuk, Mathias Kristoffersson och Robert Åhrman är de som befunnit sig vid utposten och bristen på näring har varit ett stort problem. Vid flera tillfällen denna säsong har tittarna riktat kritik mot de utmaningar deltagarna vid utposten ställts inför.

Tittarnas kritik mot Anders Öfvergårds tilltag

Bland annat kom programledare Anders Öfvergård, 51, på besök och frestade dem med mat. Men för att få ta del av den grillbuffé som dukades upp var en av dem tvungen att ge upp. Då ingen av dem ville ge upp och därmed åka ut ur tävlingen fick de helt enkelt sitta och titta på när Anders Öfvergård åt upp maten. På Robinsons Facebooksida gick tittarna i taket.

”Detta är inte underhållning längre. Rent av elakt!!! Att de har dåligt med mat är ok men att fresta dom med mat när de är så gott som undernärda. Så sjukt! Dåligt av TV4 att göra på detta sätt.”

”Snacka om vuxenmobbning att utsätta hungriga utsvultna människor för denna tortyren. Det är exakt vad det är…vuxenmobbning och tortyr. Ni har härmed gått över gränsen för vad som anses familjeunderhållning. Ni borde fan skämmas som utsätter redan pressade människor för sånt här skit.”

”Nej, nu är snart måttet rågat! Hur behandlar man folk, det är ju så olika också. Utposten är rena tortyren”, är några av kommentarerna.

Peter Feuk om tiden på Utposten

Deltagarna från utposten berättar nu själva om tiden på ön.

– Maten och tristessen är hopplös, säger Peter Feuk till Hänt.

Jannika Navjord håller med, men påpekar samtidigt att de hade ett läkarteam som såg till dem, samt att de ändå fick tillgång till vatten.

– Vatten har vi men det är precis uträknat efter vad kroppen behöver så inget extra som man kan tvätta sig med eller någonting, säger hon.

Peter Feuk berättar att han var otroligt nära att ge upp när Anders Öfvergård frestade dem med mat. Besvikelsen över att inte få ta del av det, efter så många dagars svält, var stor.

– Då hängde smockan i luften ska du veta, säger han skämtsamt.

Jannika Navjords ord till TV4:s tittare

De förstår att flera av tittarna har varit kritiska till programmet, men säger samtidigt att de är vuxna människor som ändå hade kunnat välja att lämna ön.

– Jag uppskattar att de bryr sig jättemycket, men vi kunde gå därifrån om vi ville, säger Jannika Navjord och fortsätter:

– Samtidigt tycker jag att det vi gör, gör vi under en kort begränsad tid och det får en att tänka på allvarligare saker som har hänt när det inte är ett spel utan på riktigt. Så jag känner att det vi gör väljer vi att göra själva, vi kan gå därifrån. Så är det inte för andra i den situationen. Folk svälter på riktigt och det är värre.

Robinson sänds måndag till torsdag klockan 19.30 samt söndagar klockan 21.00 på TV4 och på TV4 play.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN