LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Robinson-deltagarens hälsokamp efter viktraset: ”Mådde sämst”

14 dec, 2022 
AvJonna Lawaetz
Robinson 2022
Nu är finalen i Robinson runt hörnet och deltagarna har kommit till momentet där de får se sig själva i spegeln och väga sig, efter 10 veckor.
Till Hänt berättar deltagarna om deras känslor om utseendeförändringen och hur det påverkade dem.
Annons
Robinson-Britten avslöjar sanningen om ön – strikta förbudetBrand logo
Robinson-Britten avslöjar sanningen om ön – strikta förbudet

Finalveckan i Robinson 2022 är här och sex tappra deltagare står inför de sista momenten innan vinnaren ska koras. Mycket har hänt under de veckor deltagarna varit på Robinson-ön och i kvällens avsnitt fick de för första gången se sig själva i spegeln och ställa sig på vågen för att se hur många kilo de gått ner.

De sex personer som är kvar i programmet är Helen Lindborg, 32, Alexander Strandberg, 43, Martin Larsson, 24, Sandra Cucarano, 25, Kristofer Nystedt, 33, och Lars-Olov Johansson, 44.

Deltagarnas reaktioner på att se sig själva i spegeln

Efter 10 veckor med minimal tillgång till mat hade deltagarna minst sagt rasat i vikt och några av deltagarna mäkta förvånade över att se sig själva i spegeln efter så många dagar.

Annons

"Att se sig själv för första gången på så länge var ju såklart jävligt skumt. Man har ju liksom bilden av sig själv från hur man såg ut innan, och då blev det lite chockartat när det var i princip en helt ny person vid spegeln.", skriver Martin i ett privat meddelande till Hänt.

Helen tyckte att momentet var roligt eftersom det var en milstolpe för henne att ta sig så pass långt i tävlingen.

"Att se sig själv i spegeln på så lång tid var kul, det hade hänt en del på alla dagar jag varit där. Det var också kul att se andras reaktioner.", skriver hon i ett privat meddelande till Hänt.

Robinson-Sandras hälsokamp efter inspelningarna: "Mådde sämst"

När Sandra tittar sig i spegeln blir hon mest förvånad över att hon inte var så solbränd som hon trodde och att hon hade fått så mycket fräknar.

Annons

– Jag har ju inte sett mig själv på nästan tio veckor, alltså håret är trassligt och det är orange. Gud vad mycket fräknar jag har! Ögonbrynen är buskiga. Men det är väl precis så som det ska vara när man har levt på en öde ö, säger Sandra i programmet.

När Sandra sedan ställer sig på vågen visar det sig att hon tappat 11 kilo efter sina nästan 40 dagar på Robinson-ön. När Hänt når henne berättar hon om besvären som medföljde av den stora svält som deltagarna utsattes för.

"Åh ja jag hade gått ner 11 kg när jag kom ut! Jag mådde ganska dåligt efter på grund av tidigare ätstörning så man ville behålla vikten trots att man mådde sämst", skriver hon till Hänt.

Även Helen berättar att hon hade svårt med omställningen på hemmaplan, trots att hennes besvär inte hade någon större bakomliggande anledning.

"Det var svårt att börja äta eftersom kroppen anpassat sig till den svält vi utsattes för och det var tufft att hantera maten till en början och det tog ett tag att komma tillbaka. För min del var det lättare att vänja bort maten än att börja äta igen", skriver hon till Hänt.

FOTO: TV4

Annons