robinson 2023

Därför har Robinson-Christopher Da Silva märken i ansiktet

Därför har Robinson-Christopher Da Silva märken i ansiktet

Robinson 2023 är i full gång och alla kämpar har tagit sig till sammanslagningen.
En deltagare som gjort ett starkt intryck på tittarna är Christopher Da Silva.
Men något som flera har lagt märke till är hans märken i ansiktet.
Nu berättar Christopher om anledningen bakom.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson Marcus Edensky om den stora bluffen i Robinson
0:40

Efter reklamen: Robinson Marcus Edensky om den stora bluffen i Robinson

(0:40)

Slå på ljud

Robinson 2023 börjar sakta men säkert lida mot sitt slut. Nu är vi framme vid sammanslagningen och deltagarna kämpar hårt för att ta sig till en finalplats.

En deltagare som har hållit sig kvar länge med sin kämparglöd är Christopher Da Silva. Christopher har gjort ett stort intryck på tittarna och han får ofta frågor på Instagram om sin medverkan.

Christopher Da Silva svarar på det alla tittare undrar över

Nyligen hade Christopher en frågestund och fick då flera frågor av följare som undrade över Christophers märken i ansiktet. I en ny intervju med Hänt kan Christopher berätta att han har den autoimmuna sjukdomen vitiligo.

– De mest relevanta frågorna jag får är ”tyckte du att du var falsk mot Amanda?” eller ”är det vitiligo du har i ansiktet?”

Christopher berättar att han fick sjukdomen efter han hade spelat in programmet Kärleken flyttar in. Det började bryta ut tidigt 2022.

– Jag höll på att busa mig väldigt mycket, alltså använde brun utan sol. I början av sommarperioden runt mars-april, så började jag även ta lite Melanotan. Jag gick även och solade. Då skrubbade jag mig och tänkte fan den här brun utan solen går inte bort.

Men sen förstod Christopher att det var något som inte stämde och han började läsa på om just vitiligo.

– Det är oftast så att grabbar får det från och med 20-årsåldern.

Christopher Da Silva om kampen med sjukdomen under Robinson

Väl i Robinson var det mycket press på kroppen, inte få någon mat på sex veckor och att kroppen var ständigt i panikläge, gjorde att Christophers vitiligo spred sig.

– Jag har segmentell vitiligo, vilket innebär att det påverkar ena sidan av kroppen. Annars brukar det vara väldigt propotionerligt, har man det på ena ögonbrynet så får man det på andra. Just med vitiligo så är det så att när kroppen har en inflammation som den inte kan göra något åt då går den på pigmentcellerna istället.

Efter tre veckor på ön fick Christopher kika på sig själv i en av produktionens solglasögon och det han såg blev han chockad över.

– Jag bara vad fan vad händer. Folk tror att vi får mat men vi får inget, min kropp åt upp sig själv på ön.

– Först blev jag väldigt chockad, men sen tänkte jag vafan tur att jag är snygg alltså annars hade det gått käpprätt åt helvete.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN