LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Christoffer Willéns kritik mot TV4 efter förlusten

24 maj, 2020 
Christoffer-Robinson
Redan några minuter in i Robinson-finalen chockades deltagarna med en tvist.
När örådet var slut hade Christoffer Willén röstats ut och förlorat chansen till att bli vinnare.
Nu riktar han kritik mot TV4:s beslut som orsakade att han fick lämna programmet.
– Det kändes fuskigt, säger han till Hänt.
Annons
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick seBrand logo
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick se

Under söndagskvällen är det äntligen dags för finalen av Robinson 2020. Det har varit många långa och tuffa veckor som deltagarna kämpat sig igenom för att överleva på den öde ön i Fiji. Kampen för att ta sig till finalen har varit hård. Vissa deltagare har tvingats lämna efter att kroppen inte orkat mer medan andra har röstats ut efter att fått fiender emot sig. Men inför det sista avsnittet av säsongen stod det klart att Priya Svang, Christoffer Willén, Clara Henry och Michael Björklund, var topp fyra kvar i programmet.

Det tog dock bara några minuter in i programmet innan det kom en rejäl tvist som deltagarna inte hade kunnat förbereda sig på. I slutet av torsdagens avsnitt tvingades Mattias Pettersson att lämna Robinson efter att ha röstats ut i ett öråd.

Men örådet visade sig inte vara det sista för deltagarna. Under de första minutrarna av finalavsnittet dök nämligen de gamla deltagarna upp för att konfrontera finalisterna och dessutom rösta ut ytterligare en av dem. Fyra skulle alltså bli tre innan kvällens öråd var över.

Annons

Chocken över tvisten i Robinson

När deltagarna hade fått säga sitt och lämnat sina röster stod det klart att Christoffer var ute ur tävlingen och därför inte längre hade chansen att bli vinnare av Robinson 2020.

– Det kändes väldigt, väldigt tungt faktiskt för jag var inte beredd på det. Jag trodde att folk först då la sina röster på mig för att de rent spontant inte tyckte om mig men sen fick jag reda på i efterhand att de la sina röster på mig med motiveringen att de ville att Micke skulle ha så god chans som möjligt i en potentiell hinderbana-final och när jag fick reda på det så var jag ganska lugn med beslutet, säger Christoffer och fortsätter:

– Men det är klart att det var surt att snubbla på målsnöret. Jag hade älskat att stå i en final.

TV4-tittarna rasar mot händelsen i Robinson-finalen 2020Brand logo
TV4-tittarna rasar mot händelsen i Robinson-finalen 2020

”Det kändes fuskigt”

Även om Christoffer Willén inte tog allt för hårt på de tidigare deltagarnas beslut så riktar han istället kritik mot produktionen. Han menar att det plötsliga extrainsatta örådet var en chans för TV4 att röra om i grytan inför finalen.

Annons

Kändes det som ett surt sätt att åka ut på?

– Det gjorde det absolut. Det kändes fuskigt och det kändes som att produktionen hade en stor hand i det och jag tyckte väl inte riktigt att det var ett schysst sätt mot oss deltagare att de hade dubbelt öråd två gånger, säger han.

Det var under förra söndagens avsnitt som deltagarna också chockades med två öråd efter varandra. Nu menar Christoffer att det borde funnit ett annat sätt att avgöra vilka tre som fick tävla vidare i finalen än att sätta in ytterligare ett dubbel-öråd.

– Jag tyckte att det var lite brist på fantasi från produktionens sida. Då hade det varit roligare att de två sista åkte på plankan eller någonting så att man fick en ärlig chans.

FOTO:TV4

Annons