Robinson-Camilla Eggenberger drabbad av blodpropp i hjärnan

Camilla Eggenberger och Mikael Sandström

Robinson-profilen Camilla Eggenberger har drabbats av en blodpropp i hjärnan.
Nu öppnar hon upp om den dramatiska händelsen.
– Jag tappade känseln i hela kroppen och kunde inte röra halva ansiktet, säger Camilla till Aftonbladet.

I tv-programmet Robinson har tittarna år efter år fått följa ett gäng äventyrslystna deltagare som valt att ta sig ann en stor utmaning – nämligen att överleva på en öde ö. För hela 17 år sedan medverkade deltagaren Camilla Eggenberger, 54. Någon annan som dök upp i samma säsong var TV4-profilen doktor Mikael Sandström, 62.

Duons romantiska helg i Paris

Även på senare dar har hon haft kontakt med doktor Mikael. Det var under förra våren som duon tillbringade en romantisk helg tillsammans i Paris. Både Mikael och Camilla publicerade varsin bild ifrån resan på sina sociala medier. Men kärlekssagan visade sig få ett slut och när Hänt sedan i december pratade med Mikael om dejtandet mellan honom och Camilla berättade han att de inte träffades längre.

– Ja, det var ju känsligt sådär. Vi var ju på någon resa och sådär, så var det. Men det var då och så är det inte nu, sa Mikael då.

Plötsliga sjukdomsbeskedet

Camilla arbetar idag som fastighetsmäklare och arbetet visar sig gå strålande. Däremot var den tidigare Robinson-deltagaren nyligen med om en dramatisk händelse då hon plötsligt blev allvarligt sjuk. Det var i torsdags som hon plötsligt började känna sig dålig, berättar hon för Aftonbladet.

– Jag tappade känseln i hela kroppen och kunde inte röra halva ansiktet. Jag ringde 1177 och de frågade om de skulle skicka en ambulans. Men jag ska alltid vara så kaxig så jag sa att jag kunde ta mig in själv. Sedan var det strokelarm när jag kom in till Södersjukhuset. Det var åtta personer som flög på mig när jag kom dit, det var så vidrigt, det var det värsta jag varit med om. Jag var rädd för att dö så klart. Akutteamet tog hand om mig och de genomförde hjärnröntgen på mig flera gånger för att kolla så jag inte hade skadat hjärnan, säger hon till tidningen.

”Det var en jävla dödsångest”

Det visade sig att Camilla drabbats av en blodpropp i hjärnan. Efter att tillbringat två dagar på sjukhuset fick Camilla tillslut åka hem. Idag mår hon bra trots omständigheterna men känner sig skärrad efter händelsen.

– Man tänker på livet, om hjärnan skadas, då är det kört. Alla runt omkring mig säger att jag ska ta det lugnt och och sjukvårdspersonalen tycker det så jag ska inte stressa. Men det är så kort tid sedan det hände så jag är lite omtumlad, men det var en jävla dödsångest. Nu ska jag göra fler hjärnröntgen och jag är också sjukskriven, säger hon och fortsätter:

– Jag är lite chockad. Jag blev deppad som fan efteråt, tänk om jag hade blivit förlamad, tänk vad livet hade förändrats. Jag hade också kunnat dö, hjärnblödning är verkligen inte att leka med.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT/Stefan Mattsson/TT