RobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinson
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Robinson-Andreas regelbrott – därför fick han lämna: ”Klumpen i magen”

08 dec, 2022 
Andreas i Robinson 2022
Andreas Haraldsson röstades ut ur veckans öråd i Robinson.
Nu avslöjar han att han bröt mot reglerna under örådet och dessutom valde själv att bli utröstad.
– Vi får inte prata under örådet egentligen så det är väl därför de inte har klippt med det, säger Andreas till Hänt.
Annons
30 sekunder under pressBrand logo
30 sekunder under press

Efter dramatiken i örådet fick Andreas Haraldsson plötsligt lämna Robinson 2022. Andreas var egentligen immun men valde att ge bort sin immunitet till Alexander Strandberg.

I programmet får tittarna även se hur gänget snackat ihop sig för att rösta ut Helen Lindborg. Men då Kristofer Nystedt plötsligt inte fick använda sin immunitetsförgörare som planerat så satt Helen säkert.

Nu avslöjar Andreas sanningen – valde att rösta ut sig själv

Andreas har tidigare berättat för Hänt om storbråket som utbröt under örådet. Men för Andreas del var detta inget problem, han valde nämligen att rösta ut sig sjäv.

– Jag hade gjort plan a, ut med Helen men plan b var faktiskt ut med mig. Jag säger faktiskt på ördådet plan b, plan p. Gör det, säger Andreas.

Annons

Så planen var att rösta ut Helen men om ni var två som skulle åka så ville du bli utröstad?

– Ja precis, vi trodde det skulle vara en tvist. Så plan b var att ta mig, jag hade sagt det till allihopa att kör vidare ni sista veckan. Men då när vi inte kunde få ut Helen då sa jag till alla på örådet att vi kör plan b istället.

Du sa det högt, ni får väl inte säga så?

– Nej, nej, nej vi får inte prata under örådet egentligen så det är väl därför de inte har klippt med det. Jag bröt mot reglerna och sa att de skulle ta mig.

Därför ville Andreas Haraldsson lämna Robinson självmant: ”Jag var färdig”

Anledningen till att Andreas lämnade programmet var alltså att han bad om att bli utröstad. Men varför gav Andreas egentligen upp bara dagar innan finalen, det berättar han nu.

Annons

– Jag kände att jag inte var mig själv, jag förtvinade. Jag brukar vara glad och sprallig men det var jag inte längre utan jag gick ner mig totalt. Jag tappade bort mig så jag bad om ursäkt flera gånger över att jag var bitter men tillslut tröttnade folk på ursäkter också. Så jag kände att jag var färdig.

Direkt när Andreas förstod att Helen inte kunde röstas ut och att det var han som skulle lämna kändes allting bra.

– Klumpen i magen släppte, jag kände mig fri, säger han och fortsätter:

– Jag blev faktiskt glad, nu är den här skiten över. Jag var så glad att jag skulle få åka till McDonalds.

FOTO: TV4

Annons