robinson 2023

Robinson-Caroline Perssons talar ut om sjukdomen efter läkarens besked

ROBINSON 2023

Robinson-deltagaren Caroline har haft cancer i levern.
Nu berättar hon om tillståndet idag.
”Jag kommer fortsätta gå på kontroller tills de kan friskförklara mig.”, förklarar hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

30 sekunder under press med Caroline Persson från Robinson
0:32

Efter reklamen: 30 sekunder under press med Caroline Persson från Robinson

(0:32)

Slå på ljud

Det är finalvecka i Robinson 2023 och spänningen är olidlig när det kommer till vilka som gör upp i finalen och vem som tar hem hela kalaset.

En person som behövde checka ut precis innan finalveckan drog igång var Caroline Persson, 24.

– Jag blir så jävla ledsen. Att inte vara en del av finalveckan känns så jävla tråkigt, sa Caroline i programmet och fortsatte:

– Det som gjorde att jag föll ner idag var helt enkelt för att mina magmuskler inte klarade av att stå där. Det var sådan jävla jobbig känsla att känna att mina muskler inte klarade av det.

Robinson-Caroline fick en elakartad tumör i levern

I ett avsnitt under säsongens gång berättade Caroline att hon haft cancer. Det var i samband med att Alva Trané, 23, berättade att hennes syster gått bort i den förfärliga sjukdomen.

För Hänt har Caroline också berättat om det fruktansvärda året, närmare bestämt år 2016, det var då hon fick beskedet.

– 2016 – då jag fick cancer. De två föregående åren hade jag varit mycket på hälsocentralen. Jag hade ont i magen och var väldigt trött. Jag visste inte vad det var för fel på mig. Samma dag som jag hade min 18-årsfest – på natten – blev jag jättesjuk och fick krampanfall. Då fick jag åka in akut till sjukhuset. Det smällde till och jag blev jättedålig. Jag fick bo på sjukhuset en tid. Två, tre veckor senare fick jag veta att jag hade en elakartad tumör i levern. Nu är jag fri från cancern och förmodligen blir jag friskförklarad nu i vår. Då ska jag gå på min sista kontroll – efter sju år – och lämna det här bakom mig, sa Caroline då.

”Kommer fortsätta gå på kontroller tills de kan friskförklara mig

Nu har vi nått fram till den där sista kontrollen och i en frågestund på Instagram väljer Caroline nu att dela med sig av beskedet som hon fick på kontrollen.

”Är du friskförklarad från din cancer ännu?”, skriver en följare.

Caroline berättar hur det ligger till:

”Jag skulle blivit det nu i maj om min sista kontroll såg okej ut sa dom. Men fick svar för några dagar sedan och cancern var inte tillbaka (sån lättnad). Men de ville ändå inte friskförklara mig ännu, så jag kommer fortsätta gå på kontroller tills de kan friskförklara mig.”

ROBINSON-CAROLINE
FOTO: INSTAGRAM

Hänt har sökt Caroline Persson utan gensvar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN