Robinson 2020: Mattias Pettersson om Kristove Rueda

Robinson

Årets säsong av Expedition Robinson börjar lida mot sitt slut och deltagarna startar finalveckan på glatt humör.
Men då Mattias Petterson kliver in i huset blossar en gammal fejd upp.
– Man ljuger inte på det sättet, säger Mattias till Hänt.

Det är finalvecka i TV4:s Robinson och humöret är på topp då de kvarvarande deltagarna samlas runt elden för frukost. Förutom att de alla står väldigt nära finalen passar Julia Fanzén på att påpeka att det “sociala spelet” nu kan läggas åt sidan då pakterna nu är upplösta.

Men den goda stämningen skulle snart rubbas när den tidigare utslagne deltagaren Mattias Pettersson återvänder efter en tid i Gränslandet.

–Det är som att stämningen bara dör, det är som att blåsa ut ett ljus, säger Clara Henry i programmet.

Ville säkra upp

Den plötsliga förändringen kommer sig av ett gammalt groll mellan Mattias och Kristove Rueda. För gruppen har Kristove berättat att Mattias ska ha erbjudit honom upp till 30 000 kronor för att Kristove ska hjälpa honom till finalveckan. Efter att Mattias fått reda på detta under sin tid i Gränslandet har han gjort allt för att få komma tillbaka och ställa Kristove mot väggen.

– Jag är ruskigt upprörd. När jag fick reda på vad Kristove hade sagt kunde jag inte sova på hela natten. Det var det enda jag tänkte på då jag tävlade, att han ska inte få komma undan med det här, säger Mattias till Hänt.

Mattias menar att han förvisso erbjudit Kristove en del av vinstpengarna, men inte på det sätt som Kristove lagt fram det.

– Jag sa att vi gör precis som i poker, och lägger in pengar på varandra som person. Om jag vann skulle han få 10 000 kronor och om han vann skulle jag få 10 000 kronor. Detta mot att vi inte röstar på varandra i något öråd.

Hårda orden

Missförståndet har tagit hårt på Mattias som menar att Kristove försökte få honom att framstå som en klandervärd person. Och idag har de forna vännerna ingen kontakt alls med varandra.

– Kristove sa i programmet att han ville ta det här med mig privat. Men än idag har han inte sagt ett ord eller bett om förlåtelse, vilket han verkligen borde göra. Han är en ynkrygg, säger Mattias.

Trots att Mattias har flera vänner bland deltagarna menar han att ingen av dem vågade stå upp för honom i stridens hetta då de var rädda att bli utröstade.

– Det är förståeligt. Kristove, nu tillsammans med Clara och Christoffer, har ett sådant jäkla grepp. Det har jag i och för sig inget emot, men han utnyttjar det som om han vore gud, och det är fult.

Hänt har sökt Kristove Rueda.

SENASTE NYTT!