LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robin Bengtsson om att bli pappa: ”Ganska omskakande”

16 jun, 2017 
Lina Arvidsson
Robin Bengtsson fick barn när han var 23 år. Nu berättar han om den svåra första tiden som pappa och att han och fästmön Jennie vill skaffa barn tillsammans.
Annons
Intervju med Robin BengtssonBrand logo
Intervju med Robin Bengtsson

Melodifestivalen-stjärnan Robin Bengtsson, 27, blev pappa när han var bara 23 år. I podcasten “Livshjulet” berättar han om den svåra tiden efter att hans nu treåriga son kom till världen.

– Det är väldigt ungt, jag vet inte om jag var riktigt redo för det, nån av oss. Det visade sig att vi inte passade jättebra ihop heller direkt, säger Robin Bengtsson till “Livshjulets” programledare Anna Hegestrand.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det tog slut mellan Robin och hans dåvarande flickvän kort efter förlossningen. Som förälder kände han sig vilsen och fick ångest över det stora ansvaret.

– Det var ganska omskakande. Jag kommer ihåg att jag kände väldigt mycket ansvar mest. Det här glädjen som alla bara målar upp på internet och bloggar och Instagram om hur fantastiskt allt var… Jag kände mer så här ”hur ska jag ta ansvar för det här lilla barnet”, liksom. Jag tyckte att det var ganska jobbigt. Jag kände ganska mycket tryck i bröstet att jag skulle ta ansvar för det här barnet. Det kanske är ett tecken på att jag inte riktigt var förberedd, säger Robin.

Robin Bengtsson och fästmön Jennie Salte vill gärna skaffa barn tillsammans.
Robin Bengtsson och fästmön Jennie Salte vill gärna skaffa barn tillsammans.

Idag har han delad vårdnad om sonen som varvar mellan att bo fem dagar hos honom och nio dagar hos sin mamma. Men att finna självförtroende som förälder var inte självklart.

Annons

– Jag skulle säga att det tog ganska lång tid innan jag kände mig säker i papparollen, säger Robin Bengtsson.

Innan sonen fyllt ett år träffade Robin nya kärleken Jennie Salte som han friade till i mars i år.

Trots den svåra tiden som nybliven pappa vill Robin och Jennie ha fler barn.

– Framöver så kommer jag och Jennie vilja ha egna barn, tror jag. Det har vi pratat om men vi känner inte att det är någonting som är aktuellt exakt nu.

Foto: IBL

Annons