LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robert Wells var sekunder från att förlora sin son

29 jul, 2016 
Lina Arvidsson
Allt förändrades när Maria och Robert Wells var nära att förlora sin son. Traumat förföljde dem flera år.
Annons

Robert, 53, och Maria Wells, 50, fann varandra i början av 80-talet. De har delat livet i stort och smått och har två barn tillsammans, Oscar, 20, och Teddy, 18. De har också delat livets svåraste stunder, som när sonen Teddy föddes, tio veckor för tidigt.

– Jag förlöstes med akut kejsarsnitt och vi var sekunder från att förlora honom, säger Maria Wells till Hemmets Journal. Men han är en kämpe, en superstark kille.

Allt gick bra med Teddy, men ett år senare kom en reaktion för Maria Wells.

– Allt som hände kring förlossningen gjorde att min kropp ställde in sig på en dödskamp. En jättetuff tid följde, det var som att min kropp förberedde sig på att dö. När Teddy blev ett år kunde jag slappna av, Men kroppen mindes och jag fick ångest, hade yrsel, svårt att andas, fick för mig att jag hade dödliga sjukdomar, och det tryckte över bröstet.

Robert och Maria Wells har varit ett par i många år.
Robert och Maria Wells har hållit ihop i vått och torrt.

Maria Wells fick hjälp av en barnmorska som kunde förklara orsakerna bakom hennes mående. Stressen och ångesten lättade. Men några år senare kände även Robert Wells av de efterverkningar av traumat som Maria gått igenom.

Annons

– Jag var, likt Maria, på väg att gå in i den berömda väggen, säger Robert. Jag minns att jag stod på Ullevi där jag just hade spelat för över 40 000 åskådare. Jag hade på sista tiden känt att jag inte kunde kombinera det där med familj och jobb riktigt bra. Plötsligt drabbades jag av värsta hjärtruset och fick ett adrenalinpåslag som aldrig ville ge med sig.

Maria och Robert Wells med barnen Theodor och Oscar.
Maria och Robert Wells med barnen Theodor och Oscar.

Efter medicinering och några livsförändringar kunde Robert Wells återhämta sig. Men känslan av att vara nära att förlora sitt barn fanns kvar, för både Robert och Maria. Paret har därför engagerat sig i stiftelsen Tummeliten som stödjer vården av för tidigt födda barn.

Foto: Stella Pictures

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons