Robert Wells räddad av sonen efter skräckupplevelsen: ”Hemskt”

09 jul, 2019 
De var skratt, mat och gott sällskap när den skrämmande händelsen inträffade. Robert Wells satt i fel strupe och kunde inte andas – men som tur var räddades han av sin son.
Annons
Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”
Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”

Stjärnpianisten Robert Wells, 57, firar i år 30-års-jubileum med Rhapsody in rock och släpper snart sin nya bok Blod, svett och toner. Han är även aktuell med ny musik och var nyligen i USA för att spela in sin nya platta. Men allt gick inte som Robert hade tänkt sig under besöket i USA. Efter att alla låtar var inspelade skulle han tillsammans med sin familj äta en trevlig frukost med några av musikanterna som medverkat på den nya skivan – då skedde det som inte får hända.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag sitter i en frukostmatsal i Nashville, vi har ett möte om den senaste musiken och vi äter och dricker samtidigt som jag garvar åt något roligt. Då hamnar det i fel strupe och jag kvävs nästan och får ingen luft. Jag fick fullständig panik, berättar Robert för Hänt.

Robert Wells fick panik och kippade efter andan, men han kunde inte få upp maten som hamnat i fel strupe.

Annons

– Så jag pekar på min son som får göra heimlichmanövern på mig. Men inget händer, det var hemskt. Efter tredje försöket åker det upp, säger Robert.

Han berättar vidare att alla i frukostmatsalen stod och såg på medan han kämpade efter att få luft.

– Alla såg att ”shit, det här är inte bra”. Musikanterna satt och såg ut att tänka ”vad fan händer”. Hela frukostsalen var dock djupt engagerad efteråt.

Bröt revbenet under sonen Theodors livräddning

Har du haft problem med att jobba med tanke på smärtan? 

– Som tur var så var ju detta dagen efter att jag var klar med inspelningarna till plattan, så kan man säga så att det hände med bra timing. Men det är inget jag vill uppleva igen. Så typiskt när man satt och hade kul också.

Annons