Robert Gustafsson vill jobba ända in i kaklet: "Jag förstår inte vitsen med att vara ledig"

Robert Gustafsson måste ha något att göra hela tiden. Att sitta still och inte arbeta är definitivt inte hans melodi.

Humorkungen Robert Gustafsson, 51, spelar gubbar på film och teaterscenen. Men själv längtar han inte efter pension.

– Jag förstår inte vitsen med att vara ledig. Bara tanken på att behöva spela golf gör mig rastlös, berättar han i Aftonbladet.

I vår startar inspelningen av uppföljaren till biosuccén “100-åringen“. Själv är han ingen surgubbe, förutom att han kan bli irriterad på unga människor – särskilt på politiker som är yngre än han själv.

– Jag kan bli förbannad när jag tänker på hur dåliga vi i Sverige är på att ta hand om äldre människors kunskap. Vi borde lyssna på vad de har att säga!

Robert Gustafsson är vanligtvis en skämtsam kille.

Roberts äldre bror Kristian dog av ett medfött hjärtfel. Han var troligen autistisk men fick aldrig någon diagnos, avslöjar Robert som alltid vurmat för personer som är lite annorlunda.

– Jag minns när han gick i skolan på 70-talet och man klumpade ihop alla som inte ansågs vara normala i samma klass. Lite av det där finns kvar i dag, att alla ska vara likadana. Sverige är ibland som en enda stor skolgård där alla går runt i likadana täckjackor. Jag gillar inte det. Jag fascineras tvärtom av människor som är annorlunda, säger Robert till tidningen.

Av Ninna Bengtsson
Foto: IBL

SENASTE NYTT!