LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Robert Gustafsson nära att dö – oron efter läkarens ord: ”Livrädd”

05 jan, 2024 
robert gustafsson
Robert Gustafsson räddades av läkaren.
Nu berättar han om det tidigare missbruket som var nära att kosta honom livet.
– Så tittade jag på kartan och tänkte ”tog jag verkligen? Nej jag har inte tagit”, varpå att jag tar tre till, upp till sex stycken, säger Robert i SVT:s Killinggänget.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Per Andersson bekräftar lyckan med Laleh: ”Publiken skrattade”Brand logo
Per Andersson bekräftar lyckan med Laleh: ”Publiken skrattade”

Robert Gustafsson, 59, är nu aktuell med en ny dokumentär om Killinggänget. I denna berättar han bland annat om en mörkare tid som många av fansen inte känner till. Det var under 2000-talet som komikern hade svåra problem med sömnen, vilket ledde honom in i ett missbruk.

– Jag fick problem med sömnen och började äta starka rohypnoltabletter. Jag fastnade till slut, säger Robert i dokumentären.

Robert Gustafssons pillermissbruk – överdosen efter missen på planet

Sömntabletterna påverkade Robert så pass att han ibland tappade både tid och rum. Vid ett tillfälle kom han ut från en möte och visste då inte hur han tagit sig dit eller var han parkerat bilen.

När han vid ett tillfälle skulle flyga till Göteborg spårade det totalt.

Annons

– Jag skulle flyga till något gig i Göteborg och kunde inte somna. Jag tog en tablett, två tabletter. Då blir man ju påverkad. Så tittade jag på kartan och tänkte ”tog jag verkligen? Nej jag har inte tagit”, varpå att jag tar tre till, upp till sex stycken, säger Robert och förklarar att han fick en riktig överdos och nästan föll i koma.

Skräcken efter läkarens ord: ”Jag var livrädd för att åka dit igen”

Dokumentären är inte det första tillfället då Robert berättar om missbrukstiden. När han gästade poddcasten Nemo möter en vän berättade han hur han tog sig ur missbruket med hjälp av en läkare.

– Han sa att jag måste göra en trappa. Att jag inte kunde sluta helt direkt för då skulle jag åka dit igen. Så jag gjorde en trappa med halva tabletter och sockerkorn i stället, för att lura hjärnan. Så jag lyckades till sist, men jag var hela tiden livrädd för att åka dit igen, sa han i podden.

FOTO: TT

Annons