LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Robbie Williams tog mig tillbaka till 90-talet och gjorde mig till fangirl

02 apr, 2015 
AvLisa Nylén
Hänts Lisa Nylén hade aldrig brytt sig om Robbie Williams. Tills hon var på väg in på samma scen som världsstjärnan – då förändrades allt.
Annons

Jag har aldrig varit ett Robbie Williams-fan. Jag rent av föraktade Take That. Trots det blev jag förstås väldigt stolt och imponerad när jag fick höra att mina vänner i svenska bandet Baskery skulle vara förband åt världsartisten på hans “Let me entertain you tour” i Europa. Eftersom de inte skulle göra något stopp i Sverige lämnade jag man och barn för 30 timmar i Paris och en dröm om att ta en selfie med Robbie.

Eller, ska jag vara ärlig var det inte jag som drömde, utan vänner som ville ha autografer eller se mig fastna på samma bild som stjärnan. Min inställning skulle dock komma att ändras.

Robbie Williams anländer till Zenith i Paris. Foto: IBL
Robbie Williams gav tre utsålda konserter på Zenith i Paris. Foto: IBL

När jag anlände till den franska huvudstaden började även jag bli förväntansfull. Jag visste sedan tidigare att det var omöjligt att få backstagepass men min fribiljett gällde på en stol där jag visserligen såg bra, men där mr Williams aldrig skulle hitta mig. Jag hade nämligen fått höra att han alltid plockade upp en tjej ur publiken och av någon anledning blev detta nu mitt mål.

Annons

Efter att ha jublat över mina vänners framträdande tog jag mig på eget initiativ närmare scenen. Baskery mötte upp och några minuter senare satt ett glittrigt vip-band runt min handled. Nu stod jag längst fram vid scenen – här kunde jag bli utvald!

Baskery består av systrarna Stella, Greta och Sunniva Bondesson. Foto: Lisa Nylén
Baskery består av systrarna Stella, Greta och Sunniva Bondesson. Foto: Lisa Nylén

Plötsligt flög en blonderad Robbie Williams med svarta djävulshorn på huvudet upp ur golvet och “Let me entertain you” fick hela Zenith att skrika. Själv gapade jag över något helt annat – körtjejernas scenkläder. Det var som att på en sekund slungas tillbaka till 1990-talet och E-Types juckande bakgrundsdansare.

Vi snackar push up, korsetter, nakna magar och kortkorta skinnkjolar.

Använde mikrofonstativet som häst samtidigt som körtjejerna skakade loss bakom… Foto: Bulls
Artisten använde mikrofonstativet som häst samtidigt som körtjejerna skakade loss bakom… Foto: Bulls

Och Robbie, som hade många av sina glansdagar under just detta decennium, spädde på 90-talsdekadensen under konserten. Han lät oss se vad han hade under kilten inte en, utan säkert tio gånger.

Annons

Nej, han var inte naken. Men ja, kanske var detta vad fransoserna önskade. Publiken var i alla fall i extas och en tjej längst fram höll upp en skylt där hon skrivit “Some of your songs makes me wanna be a stripper”.

Ganska snart drogs även jag med i euforin, dansade och sjöng med i de strofer jag kunde. Jag var inte uttråkad en enda gång under denna två timmar långa hitkavalkad.

Bild av Robbie framifrån, och från min plats. Jag kunde nästan röra honom. Foto: Bulls och Lisa Nylén
Bild av Robbie framifrån, och från min plats. Jag kunde nästan röra honom. Foto: Bulls, Lisa Nylén

En bra bit in i konserten kom så superstjärnan ned till oss längst fram och plockade med sig en kanadensisk kvinna som utbrast “Fuck” när hon förstod att hon var den utvalda. Hon fick följa med upp på scen och mina vänner sa: “Det borde varit du!”.

Men i ärlighetens namn var det bättre att ett riktigt fan fick tillbringa tre minuter med Robbie Williams än jag. Att kvinnan dessutom trillade på scenen gjorde att jag kände mig ännu mer lättad att slippa allas blickar.

Även om jag ska erkänna att också jag är en beundrare numera. Trots tidsresan till 90-talet!

Jag och Robbie! Foto: Privat
Jag och Robbie! Foto: Privat

Gillar du också kändisar? Läs dessa artiklar!

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons