TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Rikard Wolffs sista vilja – 13-åriga dottern ärver 10 miljoner

28 feb, 2018 
Malin Ljung
Rikard Wolff skrev sitt testamente bara två månader före han avled. Hans 13-åriga dotter kommer få ärva hela förmögenheten – men inte förrän om fem år.
Annons

Den 17 november somnade skådespelaren Rikard Wolff, 59, in efter en lång kamp mot sjukdomen kol och lungemfysen. Han hade under flera månader legat på sjukhus och kämpat för att bli frisk, men två månader innan han avled skrev Wolff ett testamente där han uttryckte sin “yttersta vilja”.

Enligt Expressen så kommer Rikard Wolffs dotter, nu 13 år gammal, få ärva förmögenheten. Men först då hon fyller 18 år.

“För det fall jag går bort innan min dotter fyllt 18 år ska hela min kvarlåtenskap förvaltas med fri förfoganderätt av min bror Mikael Wolff fram till dess att hon uppnått åldern 18 år då hela min kvarlåtenskap ska tillfalla henne”, skrev Rikard Wolff i testamentet och fortsatte:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Kvarlåtenskapen ska vara min dotters enskilda egendom”.

I slutet av februari uppdaterades bouppteckningen och i den framkommer det att skådespelaren ägde en bostadsrätt på Norr Mälarstrand i Stockholm, som är värderad till 17 miljoner. Utöver det ska han ha haft andra tillgångar värda 850 000 kronor. Samtidigt uppgick hans skulder till 7,5 miljoner kronor.

Annons

Rikard Wolffs dotter föddes 2005, något som han tidigare beskrivit ha förändrats hela hans liv.

– Man tänker att det borde vara det naturligaste i världen, men tills jag fick barn så fattade jag nog inte vad det innebar. Det var väldigt svårt att föreställa sig. Det är väldigt märkvärdigt och härligt. Oerhört kärleksfullt. Man kan springa runt hela livet och leta efter kärlek och så får man ett barn som säger: ‘pappa, jag älskar dig’. Det är ojämförligt.

Rikard Wolff har aldrig själv avslöjat dotterns namn utan har velat hålla henne utanför rampljuset tills hon själv kan välja om hon vill vara en del av det.

Av anledningen att Rikard Wolff själv hållit dotterns namn och identitet hemlig har Hänt innan publicering, med respekt för deras integritet, tagit bort dotterns namn i testamentet.

FOTO: IBL

Annons