LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rickard Sjöbergs känga mot ABBA – avskedet i Let's dance: ”Inget fan”

13 maj, 2023 
Frida Eklöf
Venus Soltani
Det var Rickard Sjöberg som fick lämna Let's dance.
Men även om han dansade till en av ABBAS låtar så har han inte alltid varit ett stort fan av den folkkära gruppen
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnadenBrand logo
Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnaden

Våren har varit minst sagt fullspäckad för programledaren och tv-profilen Rickard Sjöberg, 53. Han befinner sig i skrivande stund i topp fyra i Let's dance 2023, samtidigt som han på sidan om spelar in både Postkodmiljonären och Drömpyramiden.

Under säsongens gång har de dansande deltagarna avverkat flera olika teman, bland annat Disney, Hollywood och kvällens avsnitt ska kändisarna tolka ABBA.

Rickard Sjöbergs ärliga ord om ABBA

ABBA må vara några Sveriges kändaste musiker och deras musik har inte undgått någon. Men trots detta är inte alla lika förtjusta i gruppen – och en av dem som inte är det är ingen mindre än Rickard.

– Jag tycker jättemycket om ABBA, ingen kan ha missat hela ABBA-vågen, allra minst jag som är född 69. Det är ju verkligen min musikera men däremot kan jag säga jag var aldrig något ABBA fan direkt, säger Rickard till Hänt.

Under kvällens kvartfinal av Let's Dance dansade Rickard och hans danspartner Tove Villför, till ABBAs dunderhit Lay All Your Love on Me.

Rickard Sjöberg talar ut om kampen med hälsan

Rickard har tidigare berättat att tävlingarna i Let's Dance kan vara dränerande och nu öppnar han även upp om den tuffa våren han har bakom sig.

Annons

– Min situation under våren har varit ganska ansträngd överhuvudtaget och det började redan i februari innan allting körde igång, och jag började få sömnproblem, säger han och fortsätter:

– Jag sov mellan två och fem timmar per natt och vaknade mitt i natten och var vaken och jag förstod inte varför. Sedan drog Let's dance igång och då vaknade jag och tänkte på danssteg, fram och tillbaka.

Detta slutade med att Rickard gick till en läkare och frågade vad han skulle göra åt sömnproblemen.

– Då sa han att det här är inte så konstigt, du är fylld av stresshormoner och du är påslagen av alla de här anledningarna dygnet runt, säger han till Hänt.

FOTO:TV4

Annons