ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rickard Sjöberg om dödsfallet i Postkodmiljonären: ”Omtumlande”

06 maj, 2023 
Rickard Sjöberg
Året var 2014 när Postkodmiljonären plötsligt fick avbrytas då en man i publiken föll ihop och dog.
Nu, nio år senare, talar Rickard Sjöberg ut om händelsen.
– Oerhört omtumlande upplevelse, säger Rickard.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnadenBrand logo
Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnaden

Folkkära tv-profilen Rickard Sjöberg, 53, är högaktuell i den nya säsongen av Let's dance 2023. Men på sidan om har han som vanligt många bollar i luften.

Samtidigt sänds frågesportsprogrammet Postkodmiljonären som Rickard i många år har varit programledare för. Under sina år har han varit med om både det ena och det andra. År 2014 skedde en tragisk upplevelse under en av spelningarna som Rickard nu, nio år senare, talar ut om för Hänt.

Rickard Sjöberg talar ut om dödsfallet i Postkodmiljonären

– Jag tror det finns artiklar, det skrev en del om det, säger Rickard.

Det som hände var att en man som befann sig i publiken under en av inspelningarna av Postkodmiljonären föll ihop. Rickard tillsammans med produktionen hann dit snabbt men trots försök så gick mannens liv inte att rädda.

– Men ja, det var en oerhört omtumlande upplevelse för alla inblandade. Så det är ju... det är ju inte vanligt att man får vara en del av en sådan situation.

Annons

Rickard Sjöberg: ”En person i publiken som fick ett hjärtstopp”

Rickard berättar i egna ord vad det var som hände den dagen.

– Men det var en person i publiken som fick ett hjärtstopp helt enkelt, vi drog ner honom på glasgolvet och gjorde konstgjort andning, hjärtkompressioner, och sedan kom ambulansen och fortsatte.

Men de insåg fort att det redan var för sent.

– Efter ett tag så insåg alla att han dog redan på läktaren egentligen, han hade ett hjärtproblem sedan tidigare och ja, så gick det till, säger Rickard och fortsätter:

– Då tömde vi publiken, studion och lade ner verksamheten för dagen. Det var så det gick till.

Det inspelade materialet från den dagen beslutade TV4 att inte sända.

FOTO: TV4

Annons