LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rickard Sjöberg pudlar efter kritiserade uttalandet: ”Gjort en resa”

27 mar, 2023 
Rickard Sjöberg
Rickard Sjöberg gästade nyligen radioprogrammet Halv tre med Lotta Bromé.
Där diskuterade han ett av sina egna tidigare uttalanden om samkönade pars möjligheter till att adoptera, något som Rickard inte kan stå bakom.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om stödet hemifrån: ”Hade inte gått annars”Brand logo
Rickard Sjöberg om stödet hemifrån: ”Hade inte gått annars”

Rickard Sjöberg, 53, är programledaren för Postkodmiljonären och just nu är han även aktuell i danstävlingen Let's dance 2023.

I förra veckan gästade han radioprogrammet Halv tre med Lotta Bromé, där ett diskuterat ämne som Rickard tidigare uttalat sig om kom upp till ytan.

Rickard Sjögrens tidigare uttalande om samkönade par ska få adoptera eller inte

Året var 2007 när Rickard uttalade sig om samkönade pars möjligheter att få adoptera barn.

– Jag ser bra argument för båda sidor. Men ska man generalisera tror jag att ett barn har större förutsättningar med både en mamma och en pappa så att de får både en manlig och kvinnlig förebild, sa han då till Expressen.

Uttalandet, som tidigare blivit kritiserat, var något som Lotta Bromé, 58, valde att adressera. När hon frågar TV4-profilen hur han ställer sig till uttalandet i dag säger Rickard att han inte längre kan stå bakom det.

– Jag tycker att, att vara en bra förälder är det primära. Det är det enda som gäller, säger han och fortsätter:

Annons

– Jag tycker att det vantolkades lite grann i sättet det kom fram. Det jag sa då var att jag tror att ett barn har bäst förutsättningar med både en mamma och pappa. Det kan jag inte stå för idag, så är det. Jag har gjort en resa också, jag skulle definitivt inte formulera mig på det sättet idag.

Rickard Sjögrens chock efter Lotta Bromés avslöjande: ”Gåshus”

Det Lotta därefter säger kommer som en chock för Rickard. Hon säger att hon är mamma till Bonnie Bromé, som hon har tillsammans med Henrik Olsson, 52.

Varför det kommer som en chock är nämligen för att Rickards uttalande sas i en diskussion tillsammans med Henrik, som lever tillsammans med en man.

– Nu får jag gåshud, säger Rickard och fortsätter:

– Jag kommer ihåg att jag sa att man ska ha tålamod med de som tycker annorlunda, för många har ju haft en åsikt därför att deras föräldrar har haft en åsikt vars föräldrar haft samma åsikt. Ett åsiktståg som rullar vidare, och det krävs en del för att stoppa det här tåget.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons