LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rickard Sjöberg lämnar – mitt under pågående säsong av Let's dance

21 apr, 2023 
André Färnsveden
Rickard Sjöberg.
Rickard Sjöberg lämnar Stockholm mitt under pågående säsongen av Let's dance.
Nu berättar han om anledningen för Hänt.
– Jag har varit i Göteborg, säger Rickard.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnadenBrand logo
Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnaden

Rickard Sjöberg, 53, har länge varit ansiktet utåt för Postkodmiljonären. Han har nämligen varit programledare i frågesportprogrammet sedan 2005 och har ännu inga planer på att lägga ner.

Däremot har antagit nya utmaningar då han i år tävlar i dansprogrammet Let's dance. Tillsammans med sin danspartner Tove Villför, 26, har han snart lyckats ta sig halvvägs genom programmet och måste därför fortsätta den intensiva träningen mellan Postkods-inspelningarna.

I helgens program ska de tävlande byta partners och Rickard ska då dansa med Ines Stefanescu, 22. Ines dansar dansar i vanliga fall med Hampus Hedström, 26.

Rickards uppoffring – därför lämnar han mitt under säsongen

Samtidigt som resten av paren övar in danserna i Stockholm, behöver Rickard åka till Göteborg för att spela in Postkodmiljonären. Det berättar han i en intervju med Hänt.

Annons

– Jag tycker att det har gått bra. Jag har ju varit i Göteborg och spelat in en massa Postkodmiljonären-program i två dagar.

Rickard delar även en bild på Instgram som visar på att han har varit i Göteborg och spelat in programmet.

Rickard Sjöberg i Göteborg.
Rickard Sjöberg under inspelningen av Postkodmiljonären.

Det är inte första gången som Rickard tvingas lämna staden mitt under pågående säsong, det är nämligen så att Rickard Sjöbergs originalpartner Tove, har behövt följa med honom dit för att träna.

– Jag spelar in tv-program på dagen, sen käkar vi på hotellet och sen tränar vi 2-3 timmar på kvällen sen, fram till tio, sa Rickard då.

Tove tyckte då att det var roligt att se honom jobba på Postkodmiljonären.

– Det var kul, det var kul att se honom in action, sa hon till Hänt.

Annons

Därför tackade Rickard Sjöberg ja till Let's dance

Inför programmet berättade Rickard att han hade en slags ångest över dans överhuvudtaget och inte hade några planer på att ställa upp i programmet. Men efter ett samtal med frun Annika, lyckades hon övertala honom att tacka ja.

– När jag fick det här samtalet ”Vill du vara med i Let's Dance?”, kom hem till min fru Annika och berättade, då lade hon huvudet på sne och smålog, ”Rickard, du kan inte skriva en bok som heter Våga vara modig och sen tacka nej till Let's Dance. Jag vet att du är livrädd Rickard men jag har din rygg, kör så att det ryker, nu åker vi”. Och då sa jag ja, säger Rickard.

FOTO: Elin Jonasson/Hänt, Karin Törnblom/TT

Annons