LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rickard Sjöbergs stora sorg efter vännens dödsfall: ”Svårt”

24 maj, 2023 
Simon Lundh
Rickard Sjöberg
Rickard Sjöberg var en av deltagarna i årets säsong av Let's dance.
Nu berättar han om sorgen under inspelningen.
– Jag har svårt att prata om det, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om stödet hemifrån: ”Hade inte gått annars”Brand logo
Rickard Sjöberg om stödet hemifrån: ”Hade inte gått annars”

Rickard Sjöberg, 53, gjorde succé i Let's dance på TV4. Dessvärre räckte det inte hela vägen till segern och Rickard kammade hem en fjärdeplats.

Under ett av framträdandena fick deltagarna tillägna en person en specifik dans. Rickards val föll på kompisen Henrik som tragiskt gick bort i cancer i februari 2023.

Rickards Sjöberg om sorgen efter avlidna vännen

Denna dans som han tillägnade sin framlidne vän valde Rickard att prata om i en intervju med P4 Extra nyligen. Då fick han också frågan om vilken dans han är mest nöjd med under säsongen.

– Det måste nog vara dansen man skulle tillägna någon. Där vi fick dansa fritt, till en person som betytt mycket för oss. Då valde jag att tillägna den dansen till min vän Henrik, som gick bort i februari. Väldigt nyligen egentligen. Han gick bort i cancer och det här var ett par månader senare som jag fick den här möjligheten, säger Rickard.

Vännens frus stöd till Rickard under Let's dance

Det var dock inte självklart för Rickard att genomföra framträdandet, men efter lite övertalning så valde han att göra det.

Annons

– Jag frågade hans fru om jag fick göra det här och var beredd på ett nej, men hon sa direkt att jag skulle göra det, säger han.

Rickard berättar vidare att den dansen blev höjdpunkten för honom i tävlingen.

– Jag kan känna efteråt, den dansen i sig var tillräckligt för att det skulle vara värt hela den här Let's dance resan för mig.

Rickard Sjöberg om responsen från tittarna efter dansen

Henriks fru var även på plats under dansen och blev märkbart rörd i studion. I efterhand har Rickard också fått en fin respons från tittarna som delat med sig av sina erfarenheter om ämnet.

– Jag tänker den är också värd allt. Det var många som hörde av sig och sa att de kunde relatera. De kunde känna något när vi gjorde den här dansen, säger han och fortsätter utveckla sitt resonemang:

– En av de häftigaste grejerna var att medarbetarna i produktionen som hållit på med sin grej i kanske 40 år. En kom fram till mig efteråt och tackade och han var rödgråten. Jag har svårt att prata om det än idag utan att tappa det.

Även såhär i efterhand har Rickard svårt att prata om vännens död.

– Det var som det hände något i rummet och något var närvarande som vi inte kunde sätta fingret på.

FOTO: TV4

Annons