TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Rickard Olssons svar efter hårda kritiken mot Bingolotto: "Olyckligt"

03 dec, 2018 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Julkalender-aktuelle Adrian Macéus uppträdde med sin nya låt i Bingolotto men blev avbruten efter 30 sekunder. Nu svarar programledaren Rickard Olsson på kritiken.
När julkalendern-aktuelle Adrian Macéus gästade Bingolotto för att sjunga en låt till sin vän som dog i terrorattacken på Drottninggatan förra året blev han avbruten efter 30 sekunder. Nu svarar Bingolottos programledare Rickard Olsson på tittarnas kritik.
Annons

I söndags var det återigen dags för Bingolotto i TV4 med programledaren Rickard Olsson, 51. Gäst i studion var 13-årige skådespelaren och sångaren Adrian Macéus. Adrian syns just nu även i årets julkalender Storm på Lugna gatan i SVT och släpper i veckan sin nya låt How are you now.

I Bingolotto berättar Adrian om den känslosamma bakgrunden till den låt han skrivit till vännen Ebba Åkerlund som gick bort i terrorattacken på Drottninggatan i april 2017 när hon bara var 11 år.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Den handlar om julen och att det är ett sätt för familjer att mysa och träffas. Sedan finns det de som har lämnat oss på olika sätt. I mitt fall dog min klasskompis i terrorattacken. Så för mig var det naturligt att skriva om just den händelsen. Så det handlar lite om henne, säger Adrian Macéus i Bingolotto.

– Oj, det ska bli väldigt intressant att höra, svarar Rickard Olsson.

Men när det är dags för Adrian Macéus att sjunga låten blir den snöpligt kort. Efter ungefär 30 sekunder är Bingolotto slut och sändningen bryts för reklam.

Annons

Det korta inslaget orsakade stor ilska bland Bingolottos tittare som ville se mer av Adrian Macéus.

Tycker att han ska bjudas in igen och få sjunga hela låten…är ju bedrövligt att reklamen är så viktig“, skriver en person på Bingolottos Facebook-sida.

Visst var det tråkigt av Bingolotto att inte låta oss lyssna till låten som vi fick veta Adrian släpper snart som hans första singel. Inte schysst mot både Adrian och tv publiken. Verkligen….Buuuuu, Bingolotto!” skriver en annan tittare.

Rickard Olsson uppmanar till lugn

Nu svarar Bingolottos programledare Rickard Olsson på tittarnas kritik.

– Hans låt blev onödigt kort och med tanke på den guldstrupe han har så var det olyckligt. Om man som artist blir klippt i en låt så är det ju inte kul, men han var nöjd med förklaringen. Men man kan också se det som en fantastisk trailer inför hans skivsläpp. Han har byggt en förväntan, säger Rickard Olsson till Aftonbladet.

Annons

Rickard Olsson säger också att det är svårt att veta exakt hur långt ett program som Bingolotto blir på grund av att lådvinsterna kan ta olika lång tid. Han lovar också att hela Adrian Macéus framträdande ska läggas upp på Bingolottos Facebook-sida, något som också har skett. Och till de upprörda tittarna ger Rickard Olsson ett råd.

– Om den här tittarstormen vill jag säga: Bedarra. Går inte det så bit i en träbit så hårt det går, säger Rickard Olsson.

FOTO: TV4, IBL/Elvira Pihl

Annons