ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rickard Olsson svarar på Christophers fusk i Vem vet mest?

22 dec, 2022 
Rickard Olsson
Ett avsnitt av Vem vem mest? 2011 skapade stor förvirring hos såväl programledaren Rickard Olsson som hos tittaren.
Många påstod att Christopher Holmberg skulle fuskat på en av frågorna.
Nu berättar Rickard Olsson själv om händelsen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”Brand logo
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”

När Christopher Holmberg medverkade i den så populära frågesporten Vem vet mest? 2011 blev han ett känt ansikte över en natt.

Det var när han skulle välja mellan svarsalternativen B och E som verbalt låter väldigt lika som många menade att han svarade fel – men hävdade att han svarade rätt när programledaren Rickard Olsson dubbelkollade hans svar.

Klippet har visats tusentals gånger och delade Sverige i två läger – svarade han B eller svarade han E?

Nu, elva år senare har Mauri Hermundsson bjudit in självaste Christopher till hans nya program Mauri – Vad hände sen? för att ta reda på sanningen. Dessutom berättar Rickard Olsson själv om händelsen för Hänt.

Rickard Olssons svar på det eventuella fusket i Vem vet mest?

I avsnittet får tittaren ta del av det så väl igenkända klippet som blivit en riktig klassiker på Svenska Youtube och frågan man ställer sig är om han kom undan med att fuska eller om han faktiskt svarade rätt.

Annons

Rätt svarsalternativ var B-vitamin men många menar alltså att han svarar E men får rätt ändå. Programledaren Rickard Olsson berättar i ett meddelande till Hänt att han misstänkte det eventuella fusket och att det var därför han dubbelkollade hans svar en extra gång.

Jag misstänkte det eftersom jag kontrollfrågade. Men vi hade en domare på den tiden som var ganska kaxig över att det inte är så svårt så jag tänkte att då får hon döma. Egentligen borde jag ju stoppat bandet och kollat på plats. Men det gick ju till och med genom redigering och provtitt hela vägen ut i sändning” förklarar Rickard Olsson för Hänt.

De övriga två deltagarna hade däremot inte reagerat över detta – men några som gjorde det var Alex Schulman och Sigge Eklund. De ringde nämligen upp Rickard när duon satt och poddade för att prata om incidenten.

Vi pratade om fusket och att han sagt E och inte B

Christophers erkännande – svarade han E eller B?

Men den stora frågan återstår. I programmet får man vänta med spänning på svaret som alla undrar över – vad svarade Christopher egentligen?

I avsnittet så visas en scen de byggt upp liknande den klassiska i Vem vet mest? med både programledaren Rickard och Christopher på plats – och här ställer Rickard återigen den stora frågan på exakt samma sätt som för elva år sedan.

– Sa du B? frågar Rickard.

– Nej, jag sa E-vitamin, säger Christopher och erkänner därmed sitt fusk elva år tidigare.

– Herregud vad skönt det här var. Det var som en själslig rening, säger Rickard Olsson i en synk.

Där fick vi svar på det!

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons