TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Rickard Olssons stora oro efter avhoppet från Bingolotto

25 apr, 2020 
Rickard Olsson
Under fredagen meddelades det att Rickard Olsson hoppar av sitt programledarjobb i TV4:s Bingolotto.
Efter flera veckors sjukdom berättar han nu om rädslan för att bli ännu sjukare.
”Med tanke på mitt tillstånd är jag samtidigt livrädd”, skriver han i ett inlägg på Instagram.
Annons
TV4:s chockbesked: Rickard Olsson tvingas lämna BingolottoBrand logo
TV4:s chockbesked: Rickard Olsson tvingas lämna Bingolotto

Det har gått flera veckor sedan TV4 meddelade att Rickard Olsson blivit sjuk och tvingades stanna hemma från sitt programledarjobb i Bingolotto. Vecka efter vecka kom beskeden om att Lotta Engberg fortsatte att ersätta Rickard som själv hoppades på att vara tillbaka under söndagens program.

– Jag längtar ohyggligt mycket. Jag är som en kalv som står och sparkar i boxen och vill ut på bete, sa Rickard Olsson till Hänt under förra veckan.

Vidare förklarade Rickard att han mådde bra men att han trots detta stoppades från sändningarna av TV4-programmet.

– Jag har inte haft corona och har inte corona men hostar lätt och det räcker för att inte göra tv, sa Rickard.

Lämnar Bingolotto för gott

Under fredagen kom det nya uppgifter gällande Rickard Olssons Bingolotto-framtid. Det visade sig nämligen att Rickard fortsatt är sjuk och att det därför beslutats att Lotta Engberg tar över resten av säsongen. Dessutom meddelade Rickard att han beslutat sig för att inte förlänga kontraktet inför kommande säsonger av programmet.

Annons

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna. Därför har jag för alla inblandades bästa tagit beslutet att kliva av redan nu, sa Rickard i pressmeddelandet och fortsatte:

– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär. Jag är både stolt och tacksam över att fått leda programmet under två omgångar (2005–2009, 2018–2020). Nu ska jag först återhämta mig, ta hand om mina närmaste och sedan titta framåt.

Rickard Olsson om oron

På Instagram öppnar nu Rickard upp om kampen mot sjukdomen. I ett inlägg förklarar han hur planen för att bli frisk ser ut samt rädslan för att drabbas av coronaviruset.

”Nu ska jävulen ut ur kroppen. 5 kortisontabletter på morgonen, dubbel dos antibiotika Doxyferm, å en herrejössesnässpray Mometasane Teva fram till midsommar. Spola näsan med 500 ml saltvatten 2 ggr / dag så att snor och slem försvinner. Testade mig negativ för Covid 19, fick svaret igår. Men med tanke på mitt tillstånd är jag samtidigt livrädd för att drabbas av det just nu när immunförsvaret är utslaget”, skriver han i inlägget.

Hänt har varit i kontakt med Rickard som avböjer från att kommentera ytterligare.

FOTO: Johan Jeppsson/TT/Cornelia Nordström/TT

Annons