Rickard Olssons oro efter hastiga avhoppet från Bingolotto

Rickard Olsson

Rickard Olsson avslutade nyligen sitt uppdrag som programledare för TV4:s Bingolotto.
Nu har han istället gått över till att jobba med radio på RIX FM – vilket han är rejält nervös inför.
– Puls som en elitidrottsman, säger Rickard.

Tv-profilen Rickard Olsson, 53, är ett välbekant ansikte för tittarna. Han har synts i rutan i många år och varit programledare för exempelvis Vem vet mest?, Sommarkväll med Rickard Olsson samt Bingolotto.

Rickard har styrt skutan i Bingolotto i flera omgångar. Nu senast mellan hösten 2018 och fram till april i år. Avhoppet kom som en chock för många tittare då det skedde mitt i säsongen. Han ersattes tillfälligt av Lotta Engberg, 57, och nyligen avslöjade TV4 att hon kommer att fortsätta programleda Bingolotto tillsammans med Stefan Odelberg, 46, när det drar igång igen efter sommaruppehållet.

Rickard Olssons uppdrag på RIX FM

När Rickard Olsson lämnade Bingolotto undrade många vad han ska göra härnäst. Det dröjde inte lång tid förrän Rickard avslöjade att han ska vara programledare för RIX FM:s eftermiddagssändningar under sommaren.

Den 29 juni började Rickard sända radio och kommer att fortsätta göra det i fem veckor framåt. Uppdraget är något som både Rickard och hans uppdragsgivare är rejält exalterade över.

– Hans lättsamma och personliga sätt att prata med sin publik passar RIX FM perfekt, har Christer Modig, verksamhetschef för radio på NENT Group, tidigare berättat i ett pressmeddelande.

– Det kommer bli skoj, trams, underhållning och allvar i skön mix. Precis som livet är, sa Rickard Olsson om det nya jobbet.

Nya familjelivet med frun Giselle

Innan Rickard började på RIX FM var han ledig ett par veckor. Under denna tid passade han på att gifta sig med kärleken Giselle Hyvönen, 42.

– Det känns så otroligt bra. Precis lika bra som det ska kännas. Det var en lugn ceremoni med mycket känslor, berättade Rickard för Expressen efter att han och Giselle blivit äkta makar.

Sedan dess har Giselle och Rickard njutit av livet som nygifta samt haft fullt upp med att renovera huset där de bor tillsammans med sina barn. Giselle har nämligen två söner sedan en tidigare relation och Rickard är pappa till dottern Asta Olsson.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Oron inför nya RIX FM-jobbet

Efter ett par veckor ihop med familjen var det alltså dags för Rickard att återvända till jobbet och vardagen i måndags. Men trots att han tidigare har jobbat med radio var Rickard rejält nervös inför den första sändningen, vilket han berättar i ett klipp på RIX FM:s Instagram-konto.

– Ja, nu är vi igång. Fyra veckor framåt ska jag stå här. Det blinkar, det är lampor, det är reglar och ”learning by burning” tror jag är helt rätt. Jag har gått en kurs 15 minuter innan sändning här nu, säger Rickard Olsson och fortsätter:

– Puls som en elitidrottsman alltså.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Noella Johansson/TT