LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Rickard Olssons hårda ord mot exfrun Giséle: ”Bästa som kunde hänt”

21 apr, 2023 
Giséle Hyvönen och Rickard Olsson.
Efter skilsmässan från Giséle Hyvönen fick Rickard Olsson flytta in i ett litet hus på villatomten.
Nu uttrycker han nya ord om situationen med ex-frun.
”Framförallt betyder det mycket för min dotter Asta, det är hennes barndomshem”, säger Rickard till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Olsson om BingolottoBrand logo
Rickard Olsson om Bingolotto

Under 2019 blev det ett tufft uppbrott från dåvarande flickvännen Therese Broberg. Men bara sex månader senare var Rickard Olsson, 56, lycklig igen.

Våren 2020 visade programledaren upp sin nya kärlek Giséle Hyvönen, 46, i samband med nyinvigningen av Saluhallen på Östermalm i Stockholm. Rickard och Giséle, frisör och entreprenör från Karlstad, hade träffats på en dejtingsajt. Och de gick fort framåt i relationen, de blev sambo och gifte sig i rekordfart.

– Från Tinder till bröllop på sju månader, berättade Rickard för Hänt 2021.

De knöt hymens band 13 juni 2020 på Bank hotel nära Kungsträdgården i Stockholm. Men redan dagen efter vigseln kom första äktenskapsgrälet.

– Vi skulle till Grand Hôtel men blev försenade av något jävla tjafs som jag glömt vad det handlade om, faktiskt. Men det var väldigt infekterat, minns han i Hänt.

Annons

Rickard bor i ett litet hus på tomten

Och meningsskiljaktigheterna skulle fortsätta. I oktober förra året meddelade paret att de skulle skiljas efter drygt två års äktenskap – och en infekterad bodelning var i sin linda. Via ett gåvobrev hade Rickard skänkt halva sin villa med strandtomt i Saltsjö-Boo till Giséle.

Taxeringsvärdet på kåken är 8 450 000 kronor, vilket gör att hälften, 4 225000 kronor, är ex-fruns. Medan den juridiska tvisten pågår så bor Richard i ett litet hus på villatomten där hans dotter Asta tidigare bodde. I skilsmässohuset bor Giséle med sina två söner, vilket programledaren tidigare berättat för Hänt.

Den juridiska tvisten handlar om villan som han har bott i sedan 1998. Tvingas han ge exhustrun halva taxeringsvärdet är det inte ekonomiskt möjligt för honom att bo kvar.

– Det är där jag har mina rötter, jag har aldrig bott på samma ställe så länge som jag har bott där. Framförallt betyder det mycket för min dotter Asta, det är hennes barndomshem, därför betyder det också mycket för mig, säger Rickard, som nu är rädd för att förlora huset, till Aftonbladet.

Annons

Om han ångrar något från den hela sorgliga historien kan han inte svara på nu.

– Det finns den gamla klyschan att det kinesiska ordet för kris är detsamma som möjlighet. En vacker dag kanske jag kommer att säga att det här var det bästa som kunde hänt mig i mitt liv, det löste alla knutar. Eller så blir det ”fy fan!” och så ångrar jag mig resten av livet. Det är svårt att säga när man står mitt i det.

Rickard Olssons nya hårda ord mot Giséle

Han säger att han inte är bitter, även om hans nya hårda ord runt skilsmässan från Giséle kan ge det intrycket.

– Jag är inte bittert lagd, tro det eller ej. Däremot kan jag älta saker, men det är inte samma sak som att vara bitter. Jag älskar uttrycket ”gå vidare är silver, älta är guld”, säger han till Aftonbladet och berättar att han har en förhoppning.

– Jag hoppas att jag kommer att landa på fötterna och att jag och min dotter får tillbaka ett hem, en soffa där vi kan sitta och titta på film i.

När Hänt når honom ger Rickard en uppdatering om läget.

– Det är som det är, jag går i väntans tider. Allting står still här så vi får se vad som händer.

Ni kommer inte framåt?

– Nej, jag kan inte möta hennes ekonomiska krav så vi får se.

När kan ni få mer svar?

– Jag vet inte faktiskt.

FOTO: TV4

Annons