TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Rickard Olssons nya besked efter avhoppet från Bingolotto

26 apr, 2020 
Rickard Olsson
Rickard Olsson har inte bara beslutat sig för att hoppa av från den pågående säsongen av Bingolotto.
TV4-programledaren har nämligen valt att inte heller skriva något nytt kontrakt för kommande säsonger.
För Hänt berättar han nu om tankarna kring framtiden.
Annons
Rickard Olssons nya hälsobeskedBrand logo
Rickard Olssons nya hälsobesked

Det började med att en snuvig Rickard Olsson stoppades från sitt arbete som programledare i Bingolotto häromveckan. Under flera veckors tid kom sedan besked efter besked att han blev fortsatt hemma och därför vikarieras av Lotta Engberg. När Hänt pratade med Rickard inför förra veckans sändning, berättade han om de starka känslorna över att missa ytterligare en vecka av jobbet.

– Det känns piss faktiskt. Mentalt. Jag har ingen anledning till att gå upp ur sängen, jag är helt bortkopplad från allt redaktionellt arbete så jag är helt borta, sa han då till Hänt.

Lämnar Bingolotto för all framtid

Planenen var då att Rickard skulle vara tillbaka i tv-rutan under kvällens sändning. Men bara några dagar efter samtalet med Rickard annonserades det att han hoppat av från säsongen och dessutom bestämt sig för att lämna jobbet som Bingolotto-programledare bakom sig. Rickard förklarade i ett pressmeddelande att han bestämt sig för att inte skriva kontrakt för några ytterligare säsonger.

Annons

– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär. Jag är både stolt och tacksam över att fått leda programmet under två omgångar (2005–2009, 2018–2020). Nu ska jag först återhämta mig, ta hand om mina närmaste och sedan titta framåt.

Rickards nya ord efter avhoppet

Nu blir det alltså Lotta Engberg som fortsätter att leda programmet säsongen ut och sedan återstår det att se vem som ersätter Rickard i kommande säsonger. Rickard, som nu planerar att tillbringa mycket tid med familjen, berättar för Hänt om sina tankar kring framtiden efter Bingolotto.

Det finns mycket TV och radio kvar att göra”, skriver han i ett sms till Hänt.

FOTO: Bror Augustsson/TT/Eero Hannukainen/TT

Annons