Rickard Olssons glädjebesked efter Bingolotto

Rickard Olsson i Bingolotto

Det var i april som Rickard Olsson meddelade att han lämnar sitt uppdrag som programledare för Bingolotto. Nu kommer han med ett nytt besked för framtiden. – Jag längtar så jag har växtvärk, säger Rickard Olsson.

Nyheten om att Bingolotto-profilen Rickard Olsson väljer att avsluta sitt uppdrag för det populära TV4-programmet slog ner som en bomb för bara några veckor sedan.

Men den som kommer att sakna Rickard i flödet kan nu äntligen andas ut, i alla fall för ett tag. Nyligen avslöjade nämligen den folkkäre profilen att han kommer att ta över radion för en sommar.

– Jag längtar så jag har växtvärk, säger Rickard.

”En av landets mest folkkära”

Det är mellan klockan 14 och 18 som Rickard kommer att ta över radiosändningarna hos RIX FM.

– Rickard är en av landets mest folkkära programledare från både radio och TV och hans lättsamma och personliga sätt att prata med sin publik passar RIX FM perfekt. På ett personligt plan ska det bli otroligt kul att äntligen få göra radio tillsammans då vi känt varandra sedan högstadiet i Gävle, säger Christer Modig, verksamhetschef för radio på Nordic Entertainment Group, till Expressen.

Lämnar ”Bingolotto”

Det var i våras som Rickard Olsson meddelade att han kommer lämna Bingolotto. Detta efter att han flera gånger missat sändningarna av programmet då han drabbats av en utdragen sjukdom. Ersättare har varit den folkkära programledaren Lotta Engberg.

Men trots att tv-profilen till en början bara ersatte Rickard för en stund stod det snart klart att Rickard Olsson lämnar programmet för gott.

– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär. Jag är både stolt och tacksam över att fått leda programmet under två omgångar, sa han då i ett pressmeddelande.