Rickard Olssons erkännande om nya jobbet på Rix FM

Rickard Olsson

Efter flera års tid lämnade Rickard Olsson plötsligt uppdraget på Bingolotto för eftermiddagssändningarna i RIX FM.
De första dagarna på nya jobbet har hunnit vara och för Hänt avslöjar nu Rickard sanningen om det nya uppdraget.
Rickard Olssons nya hälsobesked
Slå på ljud

I våras tvingades plötsligt Rickard Olsson, 53, ställa in sin medverkan som programledare i Bingolotto. Efter att han dragit på sig en förkylning stoppades han från att finnas på plats i studion. Efter några veckors frånvaro på grund av sjukdom kom han plötsligt med ett chockbesked. Rickard hade då beslutat sig för att hoppa av från programmet och varken fortsätta säsongen ut eller kommande säsonger.

Istället blir det Lotta Engberg, 57, och Stefan Odelberg, 46, som tillsammans tar över programmet efter sommaren.

Kärlekslyckan med frun Giselle

Efter att Rickard hade offentliggjort sitt beslut var han länge hemlighetsfull med vad planera framåt var. När Hänt pratade med honom start efter Bingolotto-avhoppet förklarade han bara att det finns mer att göra inom tv och radio. Men mycket mer än så ville programledaren inte avslöja.

Rickard höll även en annan stor hemlighet för sig själv – han och flickvännen Giselle Esse Hyvönen planerade nämligen att gifta sig. Det var tidigare i juni som det plötsligen kom ut bilder på turturduvorna som gift sig i all hemlighet. När Hänt når Rickard berättar han att parets stora dag blev precis som de tänkt sig.

– Jättebra och jättenöjd. Mer än nöjd, säger Rickard Olsson.

Rickard och Giselle har även tagit varandras efternamn så Rickards nya namn lyder Rickard Olsson-Essé, och hans fru heter Giselle Essé-Olsson. Att få bära samma namn som sin kärlek är något som Rickard beskriver som en fin känsla.

Paret fortsätter nu att fokusera på sin renovering för att få in hela familjen under samma tak.

”Jag är ju en radiokille från början”

Efter fansen undran stod det tillslut klart att Rickards nya karriärsdrag kom att bli på RIX FM. Nu har Rickard hunnit komma igång med det nya arbetet som innebär att han sköter eftermiddagssändningarna på kanalen under sommaren.

– Det är jätteroligt. Jag är ju en radiokille från början så det känns bra. Det är en gammal nerv som väcks till liv. Jäkligt kul men läskigt, säger Rickard till Hänt och fortsätter:

– Det känns otroligt roligt för jag gillar när man får gå mellan högt och lågt, humor och allvar. Det kan man göra i radio.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Radio är inget som är nytt för Rickard men detta stoppade honom inte ifrån att känn att det pirrade till i magen inför första sändningen.

Var du inte nervös inför att köra igång igen?

– Jo, jag har inte kört själv på det sättet sedan det blev digitalradio men det tog inte så lång tid förrän man var hyfsat tillbaka i sadeln.

FOTO: Eero Hannukainen/TT/Noella Johansson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN