hänt exklusivt

Rickard Olsson om sista mötet med Patrick Grimlund: ”Fruktansvärt”

Rickard Olsson, Patrick Grimlund och Sara Grimlund

Rickard Olsson umgicks med Patrick Grimlund och Sara Grimlund bara timmar innan Lyxfällan-programledaren omkom i en bilolycka.
Nu berättar Rickard för Hänt om händelsen dagen innan tragedin.
– När jag fick det här beskedet i söndags var det totalt overkligt, säger Rickard.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lyxfällan-profilen Patrick Grimlund död i trafikolycka
0:36

Efter reklamen: Lyxfällan-profilen Patrick Grimlund död i trafikolycka

(0:36)

Slå på ljud

Patrick Grimlund omkom under söndagen i en bilolycka. Under tisdagen delade hustrun Sara Grimlund med sig av sina första ord gällande makens död.

”Vi är helt förkrossade och chockade, jag vet inte hur jag ska trösta barnen, hur vi ska hitta nåt fast att hålla oss i, hur timmarna o dagarna ska fortlöpa, hur livet ska kunna gå vidare. Sorgen o förtvivlan är bottenlös”, skriver Sara på Instagram.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Rickard Olsson om sista mötet med Patrick Grimlund

När olyckan inträffade var Patrick på väg hem från en välgörenhetsmatch i ishockey som spelades på Hammarens IP i Mariefred dagen innan.

Någon som befann sig på evenemanget, som arrangerades i syfte att samla in pengar till ALS-forskningen efter Börje Salmings bortgång, var Rickard Olsson, 55. I en intervju med Hänt berättar nu Rickard om sista mötet med Patrick.

– Jag hejade på honom i omklädningsrummet, vi hade inte setts på kanske sju år. Så jag hejade på honom, vi tog kort tillsammans och så träffade jag hans fru Sara. Också kul. Sen stod jag och tittade på första perioden med hans familj när han spelade. Så när jag fick det här beskedet i söndags var det totalt overkligt, han spelade ju igår? Jättekonstigt, säger Rickard till Hänt.

Vad tänker du kring att det blev erat sista möte?

– Vad skört allting är. Vad försiktig man ska vara, det kan gå så fort och är så skört. Det går fort innan det är försent. Man kan inte ta livet förgivet, vad som helst kan hända. Slumpen har inget minne.

Rickard Olsson och Patrick Grimlund

Rickard Olsson och Patrick Grimlund tog en bild ihop, dagen innan olyckan. Foto: Privat

Berätta om matchen?

– Det var både amatörer och proffs. Men han var jätteduktig, han såg ut som en proffsig hockeyspelare.

Så kommer Rickard Olsson att minnas Patrick Grimlund

Även om Rickard egentligen inte var nära familjen känner han nu starkt för dem.

– Man behöver inte känna folk för att känna med folk. Det är fruktansvärt oavsett.

Hur kommer du att minnas Patrick?

– Vi var mer kollegor. Snygg kille från Lyxfällan. Vi har aldrig hängt, mer bara kollegor. Men man är i chock även om man inte kände varandra.

FOTO: TV4/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN