LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Rickard Olsson ersätts av Lotta Engberg i Bingolotto

30 mar, 2020 
Rickard Olsson i Bingolotto
Rickard Olsson har blivit sjuk och stoppas från att leda Bingolotto.
Nu ersätts han av Lotta Engberg i det populära underhållningsprogrammet.
Annons
Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”Brand logo
Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”

Tv-profilen Rickard Olsson, 53, har jobbat som programledare i många år. Mellan 2005 och 2008 ledde han Bingolotto men valde sedan att gå över till frågesportprogrammet Vem vet mest? på SVT. För två år sedan återvände han till Bingolotto och har sedan dess synts i rutan varje söndagkväll.

När det kommer till det privata har det hänt en hel del i Rickards liv det senaste året. I höstas avslöjade programledaren att han var singel efter ett tio år långt förhållande. Bara ett par månader senare hittade han kärleken på nytt i frisören Giselle Hyvönen, 42.

– Det var bara ett halvår sen som jag sa att jag inte kunde förstå hur kändisar kunde gå ur ett förhållande för att sedan gå direkt in i ett annat. Men nu är jag en av dem, och jag förstår dem, sa Rickard då.

Rickard Olsson ersätts i Bingolotto

Trots kärlekslyckan är Rickard inte riktigt på topp just nu. I söndagens avsnitt av Bingolotto var det flera TV4-tittare som la märke till att programledaren var förkyld. Eftersom Folkhälsomyndigheten råder människor som är sjuka att stanna hemma med anledning av coronautbrottet reagerade flera personer på att Rickard Olsson ledde programmet trots sitt hälsotillstånd.

Annons

I ett pressmeddelande avslöjar TV4 nu att Rickard stoppas från Bingolotto på grund av förkylningen.

”Jag mår bra och känner mig frisk, men har enklare symptom på en förkylning. Då det i dessa tider är extremt viktigt att ta ansvar och att vara försiktig kommer jag att hålla mig hemma under de närmaste dagarna”, säger han i ett pressmeddelande.

Rickard ersätts av Lotta Engberg, 57, i Bingolotto fram till den 5 april. Lotta har tidigare lett underhållningsprogrammet och är därför rejält taggad på uppdraget, även om hon hoppas att Rickard Olsson snart är på benen igen.

”Jag skickar en varm ‘krya-på-dig’-hälsning.  Sedan hoppar jag gärna in möter den fantastiska Bingolottopubliken, som legat mig varmt om hjärtat i alla år”, säger Lotta Engberg i pressmeddelandet.

FOTO: Cornelia Nordström/EXP/TT, Erik Simander/TT

Annons