LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rickard Olsson totalt bortgjord – därför stoppades han i tullen

06 mar, 2024 
Rickard Olsson har hamnat i blåsväder.
Den tyska tullen hittade nämligen ett ytterst suspekt föremål bland hans tillhörigheter...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vad äter du när...: Rickard Olsson om livet efter skilsmässanBrand logo
Vad äter du när...: Rickard Olsson om livet efter skilsmässan

Rickard Olsson, 57, befinner sig utomlands, närmare bestämt i Österrike för skidåkning.

Men han har också varit i tyska München och där höll det på att sluta i katastrof och Rickard var nog orolig om han ens skulle komma in i landet.

Rickard hade nämligen ammunition i sin väska!

Rickard Olsson stoppad av tullen – hittade ammunition

På Instagram-Threads berättar Rickard Olsson vad som hände:

”Ja, näee, det kanske inte var det smartaste att ta med en tomhylsa från Kompani Svan till München. Hon såg väldigt frågande ut i säkerhetskontrollen när jag sa: It's a souvenir.”

Att ha med sig en tomhylsa var definitivt inte så smart, men som tur är så är det åtminstone inte olagligt. Enligt Tullverket räknas inte tomhylsor som ammunition i vapenlagen, och det går därför bra att ta med dem till Sverige utan tillstånd.

Annons

Även i Tyskland ser vapenlagen liknande ut när det kommer till tomhylsor. Så Rickard fick till sin glädje fortsätta sin resa.

Därför hade Rickard Olsson ammunition på sig

Men varför hade egentligen Rickard Olsson ammunition på sig?

Jo det hela grundar sig i när Rickard var med i tv-succén Kompani Svan 2023. Programmet gick ut på tuffa tävlingar i militärens tecken. Rickard Olsson tävlade med Markus Granseth men deras resa tog tyvärr slut innan finalen.

Att man får med sig "souvenirer" från olika tv-program är faktiskt inte så konstigt. Det har hänt flera gånger i Robinson att deltagare har tagit hem olika brev eller andra minnen.

Och det är exakt vad som verkar ha hänt nu i Rickards fall...

De som vann Kompani Svan var inga mindre än Dante Zia och Josefine Öqvist. Det var även dem som Rickard kom närmast i tävlingen.

– Jag skulle säga Dante Zia och Josefine Öqvist. För vi bodde på samma logement också så det var ganska naturligt, har Rickard sagt till Hänt.

– Det var väldigt roligt och det är något när man gör sådana program, man får verkligen kompisar för livet. Även om man har väldigt olika bakgrunder men jag älskade det. Jag tyckte det var hur härligt som helst, berättade han också.

FOTO: Robin Lorentz-Allard/ Aftonbladet / TT, Hussein El-alawi / Sydsvenskan / TT

Annons