LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hem till gården-stjärnan död – familjens första ord om sorgen

26 dec, 2023 
Linn Seipel
hem till gården
En skådespelarstjärna från långköraren Hem till gården, eller Emmerdale som serien heter på engelska, har lämnat jordelivet.
Nu talar familjen ut om saknaden efter sin Richard Franklin.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Skådespelaren Richard Franklin är rapporterad död, 87 år gammal. Många känner nog igen honom som antingen karaktären Denis Rigg i tv-såpan Hem till gården, eller Captain Mike Yates i science fiction-serien Dr Who. Det var under juldagen som han gick bort hemma i sin säng, lugnt i sömnen, efter en lång tids sjukdom.

Richard Franklin död efter en tids sjukdom – blev 87 år

Det meddelade familjen i ett uttalande, skriver brittiska The Sun, samtidigt som de berättade vidare om sin sorg och saknad:

”Richard dog tyvärr i sömnen efter att ha kämpat mot långvarig sjukdom. Vi är djupt ledsna över vår förlust, och vi kommer med glädje att minnas honom för hans generositet, kreativa anda och fantastiska berättande.”

Uttalandet fortsätter:

”Han är också väl ihågkommen utanför familjen för sin långa karriär inom TV och teater där han gladde publik i alla åldrar. Detta gav honom stor glädje och vi vet att hans arv kommer att bestå.”

richard franklin

Även regissören Líam Rudden, som ska ha fått sitt första professionella skådespelarjobb av scen- och filmstjärnan, hyllade Richard i ett meddelande på sitt officiella X-konto.

– Det är med stor sorg som Richard Franklins familj har bett mig att dela nyheten om hans bortgång. Sov gott Richard.

FOTO: TV4 Play/Jamesplay/Wiki/Aftonbladet

Annons