LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Renée Nyberg om smärtsamma separationen: ”Övergrepp”

25 jun, 2023 
Simon Lundh
Renée Nyberg
Renée Nyberg är en otroligt uppskattad programledare i tv-rutan.
I Sommar i P1 berättar hon om en tuffare tid i livet.
– Det gjorde så ont, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Renee Nybergs första heta möte med David Hellenius ”Det var magnetiskt”Brand logo
Renee Nybergs första heta möte med David Hellenius ”Det var magnetiskt”

Renée Nyberg, 57, är en av Sveriges mest älskade programledare. Genom åren har hon lett program som Renées brygga, Tur i kärlek och Bytt är bytt. Sedan hennes genombrott har hon varit en ständig och uppskattad garant för den svenska tv-publiken. Nu har dock Renée bestämt sig för att göra radio också.

Renée Nybergs bekräftar den dåliga relationen

På jobbet träffade hon vad som skulle komma att bli hennes stora kärlek och idag är hon sedan 2009 gift med programledaren David Hellenius, 49. Som hon har ett gemensamt barn ihop med. Sedan tidigare har Renée även två barn från ett tidigare förhållande.

Även om David och Renée lever lyckliga idag har alla hennes relationer tidigare inte varit lika bra. Något som hon berättar om i sitt sommarprat.

– Jag har alltid litat på de allra flesta, varit godtrogen. Den insikten blev smärtsamt uppenbar i ett förhållande för många år sedan, säger hon och fortsätter:

Annons

– Jag såg inga varningssignaler för än det var för sent. Då hade jag helt tappat bort mig själv. Allt jag trodde att jag visste om mig själv. Som att jag skulle gå direkt om jag blev illa behandlad, men jag var kvar. Trots att det gjorde så ont.

Valde att lämna den tunga relationen med exet

Programledaren berättar vidare att hon till slut fick modet att lämna relationen, även om det tog tid att samla ihop sig själv.

– Efter två år fick jag styrkan att lämna honom. Men det skulle ta mycket längre tid att läcka ihop. Att sakta våga öppna upp och lita på någon igen, säger hon och fortsätter:

– Någon har sagt att man aldrig ska gifta sig med någon man inte kan tänkas skilja sig ifrån. Efter dem där åren av övergrepp förstår jag precis innebörden.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons