Renée Nybergs ord om likheten mellan Vilket liv! och SVT-succén

BJÖRN SKIFS, RENÉE NYBERG

Tv-programmet Vilket liv! har precis haft premiär på TV4 och tittarna fullkomligt älskar programmet. Förr i tiden hade SVT ett liknande tv-koncept – Här är ditt liv.
Nu uttalar sig programledaren Renée Nyberg om likheten.
Renée Nyberg om relationen till Karin Laserow
0:34

Efter reklamen: Renée Nyberg om relationen till Karin Laserow

(0:34)

Slå på ljud

Renée Nyberg, 56, är en av Sveriges främsta programledare och har även vunnit pris på Kristallen-galan för sina insatser. Även hennes man David Hellenius, 48, är en enastående programledare på TV4 och tillsammans har paret sonen Leo Hallenius, 16.

I flera år har Renée varit programledare för programmet Klassfesten på TV4. Programmet går ut på att låta kändisar berätta om gamla minnen från skoltiden. Renée har även fått sitt egna tv-program Renées brygga. Bryggan ligger på hennes landställe och varje sommar bjuder hon dit svenska kändisar som får öppna sig och berätta mer om sina liv.

Efter att ha varit programledare för de här två programmen fick Renée Nyberg en idé om att dyka ännu djupare i kändisarnas liv. Och nu är den drömmen uppfylld!

Renée Nyberg om nya tv-programmet Vilket liv!

När Renée gästade Nyhetsmorgon berättade hon mer om hur det kom sig att TV4 gå vidare med hennes program-idé.

– Tanken började när jag gjorde ”Klassfesten” när vi hade två gäster som tävlade mot varandra och berättade om deras skoltid. Då kände jag att, Gud, jag skulle vilja veta mer och berätta om hela deras liv och karriärer. Som har betytt så mycket för svensk underhållning och alla oss i publiken, sa hon i Nyhetsmorgon och fortsatte:

– Men också lite i samband med ”Bryggan”, jag träffar några av våra största stjärnor där, men skulle vilja ha mer tid och framför allt att få bjuda på en sån här riktig helkväll.

Nu har programmet äntligen haft premiär och tittarna var helt lyriska över hur bra programmet var. Först ut var Björn Skifs, 75, och han hyllades totalt av bland annat Tomas Ledin, 70, och Eva Rydberg, 79.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Renée Nyberg slår tillbaka – efter liknelsen med SVT

Nästa vecka är det Lena Philipssons, 56, tur att bli hyllad och senare i programmet kommer även Suzanne Reuter, 70, Robert Gustafsson, 57, och Tommy Körberg, 74, att få ta plats i programmet.

Detta är däremot inte första gången man hyllar svenska kändisar i tv. Förr i tiden kunde vi se SVT:s klassiker Här är ditt liv, som till en början leddes av Lasse Holmqvist och senare av Ingvar Oldsberg.

När Renée nu får frågan om hur hon ställer sig till likheten slår hon tillbaka.

– Jag vet inte om det är en glimtning, utan det är ju just vilka liv de har levt och vilka karriärer! sa hon i Nyhetsmorgon och fortsatte:

– En av de roligaste grejerna är att det är så många av kollegorna, som också är otroligt stora namn, som kommer då och vill hylla vår huvudperson. Det har varit en sån kick och glädje att få jobba med det här programmet, för alla vill vara med och hylla Björn Skifs eller Suzanne Reuter, Robert Gustafsson, Tommy Körberg eller Lena Philipsson.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN