TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Renaida Brauns nya glädjebesked – efter tuffa tiden

22 nov, 2019 
AvStina Dahlgren
Renaida Brauns nya glädjebesked efter cancern
För drygt en månad sedan berättade artisten Renaida Braun att hon drabbats av cancer. Veckor därefter delade hon det glädjande beskedet om att hon efter en operation inte kommer att behöva strålas.
Nu berättar hon ännu ett glädjande besked för Hänt – men den här gången handlar det om karriären.
– Så skönt, förklarar hon.
Annons
Juryns framtidsbesked – så länge till jobbar deBrand logo
Juryns framtidsbesked – så länge till jobbar de

Renaida Braun, 22, slog igenom i Idol 2016. Därefter har tv-tittarna fått följa hennes musikaliska resa i Melodifestivalen och Stjärnornas stjärna där hennes charm och ständiga leende gjort henne till en storfavorit hos tittarna.

I oktober delade artisten med sig av det tunga beskedet att hon drabbats av cancer. I ett inlägg på Instagram berättade hon om sjukdomen.

Trodde aldrig att jag som 22-åring skulle skriva att jag har fått cancer, men det har jag. Detta är mycket tufft men jag ska fan klara det. Nu vet ni – var rädda om er”, skrev hon då.

Renaida blev kort där efter inlagd på operation för att ta bort den elakartade cancertumören som läkarna hittat i hennes hals – en operation som visade sig gå mycket bra. I början av november berättade Renaida att de goda resultaten efter operationen gjort att hon slipper genomgå en stålbehandling.

Jaaaaaa, JAG BEHÖVER INTE STRÅLAS!!! Cancern hann inte spridas och läkarna tror att de fick bort allt. Det betyder att jag för tillfället inte behöver fortsatt vård. Nu ska jag bara kontrolleras månadsvis i fem år sen blir jag friskförklarad om inget ändrar sig”, skrev hon i inlägget på Instagram.

Annons

Mell

När Hänt träffar henne på frisören Bobby Oduncus invigning av sin nya salong är det en strålande Renaida som glatt poserar framför kamerorna. Hon har precis kommit hem från Island där hon har skrivit på egna låtar.

– Jag har skrivit av mig, så det har varit så skönt. Jag kommer snart släppa, snart en EP, men först en singel, säger hon.

En stor rädsla när hon skulle operera bort tumören på halsen var att hennes röst skulle påverkas. Renaida visste då inte om hon skulle kunna sjunga igen.

– Det var det sjukaste någonsin, säger hon.

Musiken som släpps nu är något helt annat än det hon har gjort tidigare och har ett helt nytt sound förklarar artisten. Hon ser det hela som en pånyttfödelse och sjukdomen har påverkat henne. Vid sin sida har hon hela tiden haft sin pojkvän Tim Lindholm som ett stort stöd.

– Han har varit så bra. Min mamma, Tim, min syster, hela min familj, släkt. Utan dem så vet jag inte vart jag skulle ha tagit vägen, säger Renaida Braun.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Annons