LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Regina Lunds nya ord om hälsan efter kampen mot cancer

01 aug, 2020 
Regina Lund kämpade mot cancer i fem år.
Nu har hon ett nytt besked att ge om sin hälsa.
Annons

Jessica Almenäs nya hälsobesked – vändningen efter sjukdomstidenBrand logo
Jessica Almenäs nya hälsobesked – vändningen efter sjukdomstiden

Det var 2013 som skådespelaren och artisten Regina Lund, 53, fick beskedet att hon drabbats av bröstcancer. Därefter följde flera års kamp mot sjukdomen. Hon genomgick tuffa behandlingar och även en operation där man tog bort stora delar av bröstet.

Regina har i tidigare intervjuer berättat att hon för att överleva intalade sig själv att hon skulle bli frisk. Och efter fem år fick hon äntligen det besked av läkarna som hon längtat efter att få höra. Hon var friskförklarad!

– Det är fantastiskt. Jag är tacksam. Och lite utmattad av en en fem år lång resa som verkligen har varit hardcore, sa hon till Expressen 2018.

Efter flera års frånvaro i tv-rutan har Regina Lunds synts allt mer de senaste åren. Däribland i SVT:s succéserie Bonusfamiljen och HBO-produktionen Gösta. I samma intervju med Expressen berättade hon att inspelningen av Bonusfamiljen var särskilt tuff med tanke på den behandling hon genomgått.

Annons

I dag har det gått två år sedan Regina friskförklarades. När hon gästade tisdagens Nyhetsmorgon berättar hon om hur hon mår idag.

– Det blir bara bättre, jag ser fram emot framtiden, säger hon i programmet.

För många av oss har våren och coronapandemin inneburit en stor omställning i vardagen. Regina befann sig själv i USA när restriktioner började införas världen över.

– När pandemin kom jag fick 40 minuter på mig att packa, flyga till London.  Det var precis när Boris Johnson (reds. anm. Storbritanniens premiärminister) precis åkte in på sjukhus. Det var totalt kaos. Jag hade hela London för mig själv, det var helt tomt, säger Regina.

Regina Lunds tuffa tid

På grund av sin tidigare sjukdomskamp har hon trots allt kunnat hantera situationen.

– Jag kände, men ja, lockdown. No problem. Det är inga nyheter. Jag var sjuk i cancer i fem år och var väldigt mycket ensam, och väldigt mycket instängd. Så jag hade en bra träning, säger hon och fortsätter:

Annons

– Så när jag kom hem till Sverige så var jag väldigt förberedd på situationen.

Regina beskriver de månader som gått som tuffa.

– Det har varit tufft naturligtvis. Jag har, ta i trä, varit frisk, säger hon.

Som skådespelare och artist har hon liksom många andra drabbats ekonomiskt. Men Regina ser ändå det positiva i allt det dystra.

– Det har varit hårt, men också bra. Jag tycker att jag fått mycket tid för reflektion och en annan slags kontakt med människor.

Regina Lund har annars haft en del att göra. Hon är aktuell med sin egen konstutställning på Hasselbacken i Stockholm, och dessutom har hon släppt en ny skiva och låten Vara ditt hav.

FOTO: Nyhetsmorgon/TV4, TT

 

Annons