LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Regina Lund om nya kärlekslivet – efter alla år som singel

12 jun, 2020 
AvOla Lagerström
Regina Lund i dag och hur hon såg ut i Rederiet på 90-talet.
Möt Regina Lund i en öppenhjärtig intervju om kärleken och tuffa tiden med svåra sjukdomen:
”Jag började planera för att dö”.
Annons

Efter tuffa tiden berättar nu Regina Lund om kampen mot sjukdomen, och kärlekslivet idag.

Regina Lund
Regina Lund är frisk idag och trivs med livet.

Regina Lund mår bättre än på länge. Den 52-åriga skådespelerskan sprudlar av livsglädje när hon gästar podcasten Nemo möter en vän.

– Jag mår så himla bra, sammanfattar hon.

För några år sedan var hennes tillvaro emellertid nattsvart. I början av april 2013 insjuknade hon i bröstcancer. Några dagar tidigare hade hon fått sjukbeskedet över telefon.

– De ringde och sa: ”Du måste komma in”. Då sa jag: ”Säg det bara – jag orkar inte inte veta – har jag cancer?”. ”Ja, det har du”. Jag frågade då vad som händer om jag inte opererar mig utan åker till Hawaii och käkar frukt i stället. Då sa kirurgen: ”Då har du kanske ett år kvar att leva, så låt mig ta bort det där – sedan kan du åka till Hawaii och äta frukt”.

Annons

När Regina fick sjukbeskedet blev hon så pass ledsen, chockad och paralyserad att hennes ben vek sig. Hon föll ihop på marken.

– Jag började planera för att dö. Sedan kopplade jag på överlevnadsmaskineriet, berättar Regina som behandlades med både strålning och cellgifter.

– Det var en fruktansvärd period. Jag var ensam, sjuk och hade så ont. Jag var isolerad i flera år. Jag vägde 90 kilo, jag var skallig, jag hade konstant smärta och saknade allt. Jag kunde knappt överleva rent praktiskt, men på något jävla vis kämpade jag mig igenom det, fortsätter Regina som i de mörkaste stunderna drabbades av självmordstankar:

– Ska jag lägga mig ner i snön och bara kila vidare? Men så var det någonting som kickade igång mig. Jag ville leva, jag ville komma ut på andra sidan!

Efter en lång kamp friskförklarades äntligen Regina. Den trettonde april 2018 kom det efterlängtade glädjebeskedet.

– Det är fantastiskt! Jag är tacksam för livet, berättade hon samma dag för Expressen.

Annons

Regina har parats ihop med Orup och Thåström

Under alla år som kändis har Regina kopplats ihop med en rad kända män, bland andra Thomas ”Orup”, Eriksson, 61, Peter Siepen, 57, Per Graffman, 57, och Joakim Thåström, 63.

Regina konstaterar att hennes kärleksförhållanden inte varit särskilt långvariga.

– Jag har aldrig köpt hus, flyttat in, skaffat hund. Det har aldrig varit så. Det har varit väldigt mycket konstnärsliv, säger Regina som även konstaterar att kändisskapet ibland satt käppar i hennes kärlekshjul.

– Jag kommer ihåg en pojkvän som sa: ”Jag vill inte bli en sån där rund cirkel i en veckotidning där man ser mitt face och jag är en av alla dina pojkvänner!”. Det var därför förhållandet tog slut. Sedan har jag haft några ”icke-offentliga” relationer. De som inte exponerats har funkat bättre, men nu har jag levt som singel i jättemånga år. Jag har njutit singellivet.

Regina blev känd för den stora massan genom tv-serien Rederiet på 90-talet. Därefter har hon haft en mängd järn i elden, förutom film och teater även författare, konstnär, poet, sångare och sierska.

Foto: TT

Annons