BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Solsidan-skådisen Rebecka Teper, 50, är död – spelade Lussan i serien

13 apr, 2023 
André Färnsveden
Rebecka Teper
Rebecka Teper spelade Lussan i Solsidan.
Men nu har skådespelaren somnat in, bekräftar familjen för Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Dorsin avslöjar: Då kommer nya säsongen av Solsidan – efter orden om avhoppBrand logo
Henrik Dorsin avslöjar: Då kommer nya säsongen av Solsidan – efter orden om avhopp

Rebecka Teper är som mest känd för att ha spelat Lussan Sager i den populära serien Solsidan i tio år. Lussan var bästa vän med Mikaela ”Mickan” Schiller, som spelas av Josefine Bornebusch, 41. Men nu har Rebecka somnat in, 50 år gammal, efter en tids sjukdom. Det bekräftar familjen för Aftonbladet och ber om att få sörja och bli lämnade i fred under den här svåra tiden.

Felix Herngrens första ord om Rebecka Tepers bortgång

Kollegan Felix Herngren, 56, som i serien spelar rollen som Alexander Löfström, berättar nu om sorgen. Han förklarar att han fick beskedet för några dagar sedan och hyllar sin bortgångna kollega Rebecka Teper.

Jag fick den fruktansvärt sorgliga nyheten att Rebecka gått bort för några dagar sen och jag har fortfarande svårt att förstå att hon lämnat oss. Hon var alltid en solstråle och så fantastiskt rolig och rapp i tanke och replik. Hon ville alltid vässa repliker ett snäpp extra och det är precis sånt som lyfter en komediserie till höjderna”, skriver Felix Herngren i ett meddelande till Aftonbladet.

Rebecka Teper medverkar inte i säsong 8 av Solsidan

Snart ska den säsong 8 av Solsidan ha premiär. Rebecka kommer dock inte att synas till i den säsongen. Felix Herngren bekräftar nämligen att hon beslutade sig redan i vintras att inte medverka i den kommande säsongen.

Rebecka spelade roller i serierna Rederiet, Bonusfamiljen och Solsidan. Hon medverkade även i filmer som Beck – rum 302, Hundtricket och Våra vänner liv.

Hon var tillsammans med författaren och musikern Carl-Johan Vallgren och dotter till skådespelaren Basia Frydman, som blev nominerad för en Guldbagge och tillhörde Dramatens fasta ensamble, innan hon gick bort 2016, 70 år gammal.

FOTO: TV4

Annons