LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rebecka Karlsson talar ut om misslyckade skönhetsbehandlingen

12 sep, 2019 
AvAgnethe Alm
Rebecka Karlsson om misslyckade skönhetsbehandlingen som förstörde hennes ögon.
Artisten Rebecka Karlsson talar nu ut om en skönhetsbehandling hon gjorde för två år sedan som gick fel.
För Hänt berättar hon att hon än idag lever hon med komplikationer och att hon utvecklat en allergi.
– Mår extremt dåligt över detta, säger hon.
Annons
Nya bilderna på Sofia Richie chockar fansen – ”Så lik”Brand logo
Nya bilderna på Sofia Richie chockar fansen – ”Så lik”

Rebecka Karlsson, 19, var bara åtta år när hon ställde sig på Talang-scenen och sjöng för TV4-tittarna hemma i sofforna. Några år senare sjöng hon återigen i tv när hon medverkade i Idol 2016 och blev då ett känt ansikte för hela svenska folket.

Sedan dess har Rebecka Karlsson fortsatt satsa på musiken och sågs senast tävla i Melodifestivalen på SVT tidigare i år. Där tog hon sig till andra chansen med sitt bidrag Who am I, som handlade om hennes uppväxt och hur hon alltid har stått upp för sig själv, trots elaka kommentarer från folk i hennes närhet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Under tiden i Idol kunde tv-tittarna se Rebecka Karlsson i hennes långa platinablonda hår med brunt underhår. Och det långa, blonda håret har hade hon kvar även under sin medverkan i Melodifestivalen. Men i våras bestämde hon sig för att göra en drastisk förändring med sitt utseende. På Instagram visade hon upp en betydligt kortare frisyr.

”Idag åkte lite hår av, både mitt egna och löshåret! Det behövdes. Rapunzel har verkligen räddat mitt hår efter alla förfärliga salonger jag gått till!”, skrev Rebecka i ett inlägg.

Annons

Skräckupplevelsen efter skönhetsbehandlingen

Nu avslöjar Rebecka Karlsson att hon gjort ännu en förändring med sitt utseende, men att proceduren fick förödande konsekvenser. För Hänt berättar hon att hon gjorde en skönhetsbehandling 2017 då hon byggde nya ögonfransar. Men behandlingen gick fel och det hela resulterade i att Rebecka tvingades uppsöka vård – och sedan gå på antibiotika i flera månader.

”Det var mitt livs misstag… Jag hamnade på akuten med feber, svullna ögon samt att det kunde frätt av hornhinnan på mig”, skriver Rebecka Karlsson i ett meddelande till Hänt.

Så här såg Rebecka Karlsson ut efter misslyckade skönhetsingreppet 2017.
Så här såg Rebecka Karlsson ut efter behandlingen som gick snett 2017.
Så här såg Rebecka Karlsson ut efter misslyckade skönhetsingreppet 2017.
Rebecka tvingades uppsöka vård då hon svullnade upp och fick feber.

Än idag, två år senare, lever hon med komplikationer efter den misslyckade behandlingen. För Hänt berättar hon att händelsen gett ärr och men för livet.

Annons

”Tack vare denna hemska händelsen så verkar det som att jag aldrig kan bygga fransar igen… Det är som att de förstört mina ögon. Även läkaren jag gick till sa att det var kritiskt med mina ögon och att det kunde ha gått riktigt illa”, berättar hon och fortsätter:

”Jag mår extremt dåligt över detta idag då fransar är något jag gjort för mig själv och känt mig fin i. Nu kan jag inte det, trots att det gått snart två år”.

Rebecka Karlssons uppmaning efter händelsen

Nu vill Rebecka Karlsson varna andra för att göra samma misstag som hon själv gjorde – och hoppas att hennes ord kan hjälpa andra.

”Jag vill uppmana alla tjejer att vara försiktiga, att man inte ska gå till första stället man hittar bara för att de har det billiga priset”, skriver Rebecka Karlsson till Hänt.

Hon fortsätter:

”Jag hoppas och tror att det som hänt mig kan få andra människor att vara mer försiktiga, även om det kanske kostar lite mer. Ta alltid det säkra före det osäkra och kolla upp all information innan man går dit!”.

FOTO: TT/Johan Jeppsson, TT/Robin Lorentz-Allard, Privat

Annons