LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rebecka Karlsson i tårar under Melodifestivalen: ”Blir så ledsen”

15 feb, 2019 
AvStina Dahlgren
rebecka karlsson i tårar efter Melodifestivalen
Rebecka Karlsson bröt ihop i tårar efter repetitionerna i Melodifestivalen. Nu berättar hon om den tuffa kampen.
Annons

Hon har varit med i både Talang och Idol, nu gör hon debut i Melodifestivalen. Rebecka Karlsson, 18, tävlar i deltävling tre med låten Who am I, en låt hon själv varit med och skrivit. Den handlar om hennes uppväxt och hur hon alltid har stått uppför sig själv trots elaka kommentarer från folk i hennes närhet.

Rebecka har tidigare berättat att hon blev mobbad som liten. Hon blev aldrig bjuden på kalas och blev retad för sin medverkan i Talang. Nu när hon sjunger om det i Melodifestivalen är det svårt att hålla känslorna i styr. Efter fredagens första repetition framför publik bröt Rebecka Karlsson ihop i tårar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det blir lite känslosamt, säger hon och fortsätter:

– Det är mycket att jag vet om vad jag gått igenom själv och jag har så många unga tjejer som skriver till mig varje dag vad de blir utsatta för, och jag blir så ledsen. Att det fortfarande pågått, att folk fortfarande blir utsatta på det sättet. Och jag vet ju hur det känns för jag har gått igenom det själv. Därför tar det så hårt på mig.

Annons

Rebecka Karlsson sjunger för andra utsatta

Under förmiddagen såg hon till att vila och ställde in flera av de intervjuer hon hade inplanerade.

– Kroppen mår bra nu, psyket sådär men bättre än det mådde innan, säger hon.

För henne är det dock viktigt att fortsätta stå upp för sig själv och för alla andra som upplevt samma sak. Trots att alla meddelanden gör henne ledsen uppskattar hon att folk skriver till henne och öppnar upp sig så som de gör. På lördag tänker hon stå där stark, för sig själv och för andra utsatta.

– Det är det här jag vill med låten, jag vill att de ska bearbeta sin sorg. Allt för mina fans, allt för att hjälpa, säger Rebecka Karlsson.

Se bilder från Rebecka Karlssons karriär här:

FOTO: TT/Claudio Bresciani, Karin Törnblom, Instagram

Annons